EP U VATERPOLU

Hrvatska pobijedila Grčku i izborila SP

Subota, 26. srpnja 2014. 14:46 Napisao/la  SC

Utakmica za peto mjesto: Hrvatska - Grčka 11:7 (2:3, 3:0, 3:2, 3:2)

Europsko vaterpolsko prvenstvo - utakmica za 5. mjesto

HRVATSKA - GRČKA 11:7 (2:3, 3:0, 3:2, 3:2)

Bazen Alfreda Hajosa, Budimpešta. Gledatelja 200

Suci Mario Bianchi (Italija) i Balazs Fekete (Mađarska). Delegati: Angle Moliner (Španjolska) i Nicolae Firoiu (Njemačka)

HRVATSKA: Pavić, Bukić 1, Milaković, Lončar 1, Joković 3, Buljubašić, Muslim 2, Bušlje, Sukno 3, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijać

GRČKA: Tsalkanis, Mylonakis, Dervisis, Tigas, Fountoulis 3, Pontiekas, Afroudakis, Delakas, Mourikis, Kolomvos 2, Gounas 1, Vlachopoulos 1, Galanopoulos

Igrač više: Hrvatska 11 (4) Grčka 12 (5)

Peterci: Hrvatska - (-) Grčka - (-)

Isključenje s pravom zamjene: Dobud (18) Vlachopoulos (20) Milaković (26)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ostvarila je dobar uspjeh na Europskom prvenstvu u Budimpešti osvojivši peto mjesto. Tim su se rezultatom izabranici Ivice Tucka izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo koje se za godinu dana održava u ruskom Kazanu. U susretu za peto mjesto slavile su Barakude protiv neugodne Grčke 11:7. Konačno je prezentirana prava igra igrača u kockastim kapicama, prikazana odlučnost i agresivnost u odsudnim trenucma utakmice imponira uoči nastupa na FINA Svjetskom kupu, koji će se u kolovozu održati u Kazahstanu.

Grci su najveće vodstvo imali nakon pet minuta igre kada su vodili 3:1. Najprije su njihova dva najopasnija strijelca - Vlachopoulos i Fountoulis izvana pogađali za 2:0, smanjio je Muslim na igraču više pa je potom neometan s centarske pozicje zabio i Kolomvos. Prvi pogodak Sukna za 3.2 označio je početak velike serije 6:0. Trajala je ona čak jedanaest minuta, zabijali su dvaput Joković i Sukno te jednom Dobud i Bukić za vodstvo 7:3 koje do kraja utakmice nije ispušteno iz ruku.

U nastavku susreta tako je stigla potvrda dobre igre, naročito u obrani koja je bez Bušlje zbog zadobivenog crvenog kartona u utakmici protiv Italije morala oslabljena izaći na kraj s Grcima. Doda li se tome rano isključenje Dobuda i činjenica da zadnjih šest minuta u igri nije bilo Milakovića, uspjeh je time veći. Na kraju Joković i Sukno po tri, uz dva Muslimova pogotka. Zasluženo peto mjesto iz Budimpešte.