EP U VATERPOLU

Hrvatska pobijedila Grčku i izborila SP

Subota, 26. srpnja 2014. 14:46 Napisao/la  SC

Utakmica za peto mjesto: Hrvatska - Grčka 11:7 (2:3, 3:0, 3:2, 3:2)

Europsko vaterpolsko prvenstvo - utakmica za 5. mjesto

HRVATSKA - GRČKA 11:7 (2:3, 3:0, 3:2, 3:2)

Bazen Alfreda Hajosa, Budimpešta. Gledatelja 200

Suci Mario Bianchi (Italija) i Balazs Fekete (Mađarska). Delegati: Angle Moliner (Španjolska) i Nicolae Firoiu (Njemačka)

HRVATSKA: Pavić, Bukić 1, Milaković, Lončar 1, Joković 3, Buljubašić, Muslim 2, Bušlje, Sukno 3, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijać

GRČKA: Tsalkanis, Mylonakis, Dervisis, Tigas, Fountoulis 3, Pontiekas, Afroudakis, Delakas, Mourikis, Kolomvos 2, Gounas 1, Vlachopoulos 1, Galanopoulos

Igrač više: Hrvatska 11 (4) Grčka 12 (5)

Peterci: Hrvatska - (-) Grčka - (-)

Isključenje s pravom zamjene: Dobud (18) Vlachopoulos (20) Milaković (26)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ostvarila je dobar uspjeh na Europskom prvenstvu u Budimpešti osvojivši peto mjesto. Tim su se rezultatom izabranici Ivice Tucka izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo koje se za godinu dana održava u ruskom Kazanu. U susretu za peto mjesto slavile su Barakude protiv neugodne Grčke 11:7. Konačno je prezentirana prava igra igrača u kockastim kapicama, prikazana odlučnost i agresivnost u odsudnim trenucma utakmice imponira uoči nastupa na FINA Svjetskom kupu, koji će se u kolovozu održati u Kazahstanu.

Grci su najveće vodstvo imali nakon pet minuta igre kada su vodili 3:1. Najprije su njihova dva najopasnija strijelca - Vlachopoulos i Fountoulis izvana pogađali za 2:0, smanjio je Muslim na igraču više pa je potom neometan s centarske pozicje zabio i Kolomvos. Prvi pogodak Sukna za 3.2 označio je početak velike serije 6:0. Trajala je ona čak jedanaest minuta, zabijali su dvaput Joković i Sukno te jednom Dobud i Bukić za vodstvo 7:3 koje do kraja utakmice nije ispušteno iz ruku.

U nastavku susreta tako je stigla potvrda dobre igre, naročito u obrani koja je bez Bušlje zbog zadobivenog crvenog kartona u utakmici protiv Italije morala oslabljena izaći na kraj s Grcima. Doda li se tome rano isključenje Dobuda i činjenica da zadnjih šest minuta u igri nije bilo Milakovića, uspjeh je time veći. Na kraju Joković i Sukno po tri, uz dva Muslimova pogotka. Zasluženo peto mjesto iz Budimpešte.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.