EP: Barakudama bod protiv Španjolske, Pavić obranama prikrio neefikasnost u napadu

Utorak, 15. srpnja 2014. 20:22 Napisao/la  SC

Europsko prvenstvo - skupina B, 2. kolo: Hrvatska - Španjolska 8:8 (3:2, 2:2, 1:2, 2:2). O putniku u sljedeći krug EP-a sada bi mogla odlučivati gol-razlika.

Europsko vaterpolsko prvenstvo - Skupina B, 2. kolo

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 8:8 (3:2, 2:2, 1:2, 2:2)

Bazen Alfred Lajos, Budimpešta. Gledatelja 500.

Suci: Mark Koganov (Azerbajdžan) i Sergej Naumov (Rusija). Delegati: Jacques Racine (Švicarska) i Niculae Firoiu (Njemačka)

HRVATSKA: Pavić (11 obrana), Bukić 1, Milaković, Lončar 1, Joković 3, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje, Sukno 2, Dobud, Šetka, Živković, Bijač

ŠPANJOLSKA: Aguilar (6 obrana), Munarriz, Bustos, Roca, Molina 1, Minguell 4, Sziranyi, Espanol 3 (1), Larumbe, Fernandez, Mallarach, Xavi Garcia, Lorrio

Igrač više: Hrvatska 13 (4) Španjolska 11 (4)

Peterci: Hrvatska 0 (0) Španjolska 1 (1)

Tri isključenja: Dobud (26) Roca (26)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija uzela je samo bod u susretu drugog kola na EP-u u Budimpešti. Dobra igra u obrani uz odličan učinak vratara Josipa Pavića ipak za sobom nije povukla napad, koji je mahom slabo koristio svoje kvalitete i dan prostor u igri Španjolaca, koja ni poe čemu nije bila bolja od prikazane u prvom kolu protiv Mađarske. 

Krenulo je dobro, upravo onako kako su zamislili hrvatski vaterpolisti. Nakon pedeset i jedne sekunde igre zabio je Sandro Sukno, realizirao svoj prvi pogodak na turniru nakon osam promašaja u susretu s Njemačkom. Pucalo se u uvodu utakmice izvana, najopasnijim oružjem po španjolskog vratara Aguilara, koji se na otvaranju protiv Mađarske naprimao golova od Daniela Varge sa srednjeg vanjskog. Odlično je počela i obrana, Pavić je zaustavio udarac Mallaracha. Sukno je zabio i za 2:0, ponovno na gotovo isti način, dijagonalom s lijeve strane terena. Zaredale su pogreške, dvje Suknove u kratkom periodu i povratak Španjoladca. Zabio je Espanyol na isti način kao Sukno prije njega, pogodio je potom i Minguell, jedan od svoja tri pogotka u prvom dijelu. Opredjelio se sastav Gabriela Hernandeza na pressing, polazilo im je to za rukom nakon dobrog početka Barakuda.

Izjednačili su Španjolci zbog velikih propusta u hrvatskom napadu. Nije išlo, ona silina s početka susreta zastala je, pogodio je još samo Luka Bukić, za vodstvo na kraju prvoga perioda s krila. Bilo je prilika za 4:2, pogriješio je Sukno kod dodavanja za centarsku poziciju nakon isključenja Sziranyja. Furija je nastavila pucati izvana, bekovi Ivice Tucka činili su dobar posao čuvavši španjolske centre. Minguell je ponovno zabio iz kontre za novo izjednačenje, Muslim je potom poentirao za 4.3 nakon što mu je Bušlje prijenosom servirao. Nesretno odbijenom loptom izvrsnog vratara Pavića za Minguella Španjolci postavljaju na 4:4, Joković je pogodio za vodstvo Barakuda na poluvremenu. Vidjelo se da nema igre u napadu, Jokovićev i Bukićev pogodak bili su plod individualnog rada.

Luka Lončar je pogodio vratnicu efektnom 'šraubom' na početku nastavka. Utakmica je nastavljena u izjednačenom tonu, s kojim je započelo od druge četvrtine. Udarcima Minguella i Espanyola nakon igrača više anuliran je pogodak Jokovića, Hrvatska je imala velikih problema s osobnim pogreška,a oba su centra na poluvremenu imala po dva isključenja. Dobud i Španjolac Roca nakon obostranog su isključenja početkom posljednje četvrtine zaradili svoja treća isključenja, Lončar je dobro odmjenio stasitog Dubrovčana pogotkom za 8:7. Prije toga Španjolci su poveli golom Espanola iz peterca kojeg je skrivio vratar Pavić, a Joković je izjednačio na 7:7. Molina je autor posljednjeg pogotka na utakmici na Xavijev prijenos, posljednje akcije Španjolaca, pa potom i Barakuda za pobijedu nisu iskorištene pa je svima pripao bo bod.

O trećem mjestu sada bi vrlo lako mogla odlučivati gol razlika, Hrvatska će morati prikazati bolju igru u susretima koji dolaze, sljedeći je na raspored u protiv autsajdera Francuza, u četvrtak (13 sati). Ogledi sa Srbijom i Mađarskom odredit će daljnji tijek natjecanja za momčad Ivice Tucka. Bod je sačuvao Josip Pavić, vratar Barakuda sakupio je vrlo dobrih jedanaest obrana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.