EP 2020 Hrvatski vaterpolisti u skupini s Njemačkom, Slovačkom i Crnom Gorom

Srijeda, 23. listopada 2019. 13:50 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

 

U Budimpešti je održano izvlačenje skupina za 34. Europsko vaterpolsko prvenstvo u vaterpolu, koje će se održati u Mađarskoj od 12. do 26. siječnja.

Hrvatskase nalazi u Skupini A s reprezentacijama Njemačke, Slovačka, Crna Gora.

Evo skupina:
Skupina A: Njemačke, Slovačka, Hrvatska, Crna Gora
Skupina B: Rumunjska, Srbija, Nizozemska, Rusija
Skupina C: Malta, Turska, Španjolska, Mađarska
Skupina D: Francuska, Italija, Gruzija, Grčka

- Ovo je dosta teška i zahtjevna grupa, s obzirom na to da smo uz Crnogorce dobili i Njemačku koja je zasigurno u najvećoj ekspanziji europskog, pa čak i svjetskog vaterpola. U to smo se uvjerili i na Svjetskom prvenstvu u Koreji. No, svakako možemo reći da smo favoriti skupine. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i pokušati proći skupinu s prvog mjesta. Ako to uspijemo, mislim da imamo realne šanse ući za borbu za medalju. U četvrtfinalnim utakmicama očekujem ili Italiju ili Grčku, obje vrlo kvalitetne reprezentacije, no o tome ćemo tada, za sad je bitno da smo svi zdravi. Ambicije imamo. Želju veliku imamo. Snagu također. I idemo iz utakmice u utakmicu, izjavio je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

 Ujedno, izvučene su i skupine za ženski dio turnira.

Posljednju prepreku prema Europskom prvenstvu seniorke očekuje već ovu subotu u Šibeniku.

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija će se u subotu u 18 sati sastati s Portugalkama gdje će odigrati odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo.

U slučaju pobjede djevojke će ući u skupinu A gdje ih u prvom kolu očekuje domaća, odnosno mađarska reprezentacija.

U istoj skupini bi se još trebale naći i reprezentacije Rusije, Grčke te s obzirom na ishod posljednjih kvalifikacijskih utakmica - Slovačke ili Turske te Češke ili Srbije.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.