EP 2020

Hrvatski vaterpolisti u četvrfinalu

Subota, 18. siječnja 2020. 17:03 Napisao/la  SC

Slijedi sparing s  talijanskom vrstom

Andro Bušlje
Andro Bušlje Foto: HVS

Europsko vaterpolsko prvenstvo - 3. kolo

SLOVAČKA - HRVATSKA 4:16 (0:3, 2:4, 1:4, 1:5)

Duna Arena. Gledatelja 2.000

Suci: Dreval (Rusija) i Stavridis (Grčka)

SLOVAČKA: Hoferica (6+1 obrana), Caraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1 (1), Marek Tkač 1, Bielik 1, Kovačik, Kolarik, Balaž, Kozmer.

HRVATSKA: Bijač (3 obrane), Macan, Fatović 2, Lončar 3, Joković 2 (1), Vukičević, Bušlje 5, Miloš 3, Vrlić (0), Benić 1, Garcia, Marcelić (8 obrana).

 Hrvatski vaterpolisti očekivano su pobijedili (16:4) Slovačku i ostvarili plasman u završnicu s trima pobjedama u skupini.

Utakmica protiv Slovačke nije imala nikakvih natjecateljskih tenzija, Hrvatska je jednostavno bila prejaka pa je izbornik Ivica Tucak mogao rasporediti snage i čuvati stožerne igrače za nastavak natjecanja.

 Iako je Hrvatska vaterpolska reprezentacija već osigurala prvo mjesto u skupini, utakmica sa Slovačkom potvrdila je premoć Hrvata u skupini.

Prvo mjesto omogućilo im je da preskoče osminu finala te se direktno plasiraju u četvrtfinale.

U sljedećem tjednu počinje eliminacijski dio natjecanja, a tamo ih očekuje bolji iz duela Grčka – Rumunjska.

- Tražio sam od igrača da ostanemo u turniru motivirano, sa željom i htijenjem. Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj pobjednik niti u jednom trenutku nije bio upitan. Nama je bilo bitno odraditi to muški i pošteno, što smatram da i napravili te završili ovu prvu fazu natjecanja upravo onako kako smo i priželjkivali. Slijede nam sparing pripreme s reprezentacijom Italije, kao bismo ostali u pozitivnom tonusu i čekati rasplet situacije, te vidjeli tko nam je sljedeći protivnik, rekao je Ivica Tucak, izbornik.

- Nisu lake utakmice u koje ulazite sa saznanjem da ste vi sigurni prvi u skupini, dok oni sigurno ispadaju. No Ivica je od nas tražio maksimalnu ozbiljnost kako bi se ozbiljno pripremili za četvrtfinale, imali ritam i zadržali natjecateljsku formu. Mislim da smo to dobro odradili i da možemo dalje u pripremu za četvrtfinale, rekao je Ivan Marcelić, vratar reprezentacije.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.