EP 2020 Hrvatske vaterpolistice pobijedile Srbiju, Emmi Miljković odlučila pobjednika

Srijeda, 15. siječnja 2020. 18:48 Napisao/la  SC
Hrvatsko veselje
Hrvatsko veselje

 Hrvatske vaterpolistice pobijedili su Srbiju (9:8) čime su došle nadomak povijesnog uspjeha, što bi bio plasman među 8 najboljih u Europi.

Prije turnira u Budimpešti znalo se da Hrvatska pobjedam protiv Srbije i Slovačke može osvojiti 4. mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale.

Zbog toga je pobjeda protiv Srbije bila izuzetno važna.

Hrvatska ekipa odigrala je dobru obranu, zaustavljene su najbolje srpske igračice, Jelena Vuković i Nada Dimić.

Najbolja hrvatska vaterpolistica, Emmi Miljković, odlučila je pobjednika dvama pogocima za 9:7.

- Ma, nije bitno ni tko je dao, a tko nije, važno je da smo pobijedile. No, vidjelo se da su me baš čuvale, i to jako dobro. Iskreno, mislila sam ipak da će biti donekle i malo lakša. Nisam mislila da će biti ovako baš napeto. Očekivala sam tri razlike, onako iskreno, ali nema veze. Zato je sada još i slađe, kaže Riiječanka Miljković.

SRBIJA: Lazić (6+1 obrana), Cegar, Pantović, Rudić, Josifović 1, Mišković 1, Gluščević, Mandić 2, Ilić 1, Vuković (0), Miličević 2, Jakovljević 1, Travar (2 obrane).

HRVATSKA: Ratković (6+1 obrana), Miljković 2 (0), Miroslavić 1, Carević 1, Lordan 1, Skelin 1, Topić, D. Butić 1, Bukić, I. Butić 2, Barišić, Božan, Trojan Jimenez.

Srbija - Hrvatska 8:9 (1:2, 3:2, 3:3, 1:2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.