Damir Glavan, srebrni riječki olimpijac: Imamo reprezentaciju za najviše domete, pa i zlatnu medalju

Utorak, 07. kolovoza 2012. 16:02 Napisao  Marko Babić

Amerikanci su nam često znali često zapapriti. Poučeni lošim iskustvima iz  prošlosti, ali svjesni svoje kvalitete, vjerujem da ćemo biti pravi u četvrtfinalu, kaže Glavan

 Riječki vaterpolist Damir Glavan nakon ove sezone objesio je kapicu o klin, ali i dalje je svaki dan na bazenu u ulozi koordinatora. Damir u svojoj karijeri ima srebrnu medalju s Olimpijskih igara u Atlanti, a s velikim interesom prati nastupe bivših suigrača u Londonu. Hrvatsku u srijedu od 21 sat očekuje četvrtfinale protiv SAD-a.

- Hrvatska je odlično ušla u turnir i s nešto slabijom igrom pobijedili smo Grčku i  Španjolsku. Kasnije smo se maksimalno dignuli protiv Italije i Australije s kojima smo prije znali  imati problema. Ma, teško je uopće govoriti o nekim lošijim izdanjima nakon pobjeda. Neke detalje je trebalo popraviti, ali sve prave ekipe se dižu kroz turnir. Dobre ekipe ne trebaju izgubiti utakmicu da bi naučile lekciju, ustvrdio je Damir Glavan koji je uvjeren da će barakude preskočiti SAD u četvrtfinalu.

- Na Europskom prvenstvu u Eindhovenu smo se opekli, vjerujem da je to bila vrlo dobra škola i očito je da smo dosta naučili. Povratak Igora Hinića i Frane Vićana donio  je dodatnu sigurnost momčadi, dodao je Glavan koji vjeruje da medalja ne bi smjela izmaći. Ipak, kako i sam kaže, nezahvalno je išta prognozirati.

- Na svim pozicijama smo odlično pokriveni. Amerikanci su nam često znali često zapapriti. Radi se o  ekipi koja dugo nastupa zajedno, a treba reći da su srebrni iz Pekinga. Dakle, poučeni lošim iskustvima iz  prošlosti, ali svjesni svoje kvalitete, vjerujem da ćemo biti pravi u četvrtfinalu. Nezahvalno je biti prognozer, imamo ekipu za najviše domete i zlatnu medalju. Naravno,  dosta toga se mora poklopiti i moramo biti pravi u idućim utakmicama, zaključio je Damir Glavan.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.