Brončani vaterpolisti stigli u Hrvatsku, Petar Muslim: Ovo je veliki uspjeh hrvatskog sporta

Utorak, 26. kolovoza 2014. 11:56 Napisao/la  SC

- Ovo je veliki uspjeh hrvatskog sporta, nitko nije očekivao da možemo ući u borbu za medalju, kaže Petar Muslim

Najtrofejnija hrvatska reprezentacija – sjajni vaterpolisti, u Hrvatsku su donijeli novu medalju. Bronca s nedavno održanog FINA Svjetskog kupa treća je medalja sa svjetskih natjecanja u posljednjih nešto više od godinu dana.

- Turnir je bio izrazito naporan, kao i putovanje u daleki Kazahstan. Igrali smo šest utakmica u šest dana. Iako nismo imali puno vremena za dobru pripremu, a imali smo i problema s ozljedama, smogli smo snage postići rezultat koji je iznad svih naših očekivanja, obzirom na pomlađenu momčad. Zahvaljujemo svima na podršci koja nam je stizala iz domovine!, izjavio je Ivan Milaković.

Iako u pomlađenom sastavu, Hrvatska je drugi put zaredom na postolju FINA Svjetskog kupa. U utakmici za broncu pobijedila je SAD 8:6.

Za Hrvatsku reprezentaciju na FINA Svjetskom kupu igrali su: Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

- Ovo je veliki uspjeh hrvatskog sporta, nitko nije očekivao da možemo ući u borbu za medalju. Ova je ekipa napravila maksimum. Svaka medalja za ovako malu državu je puno, ova bronca za nas je zlatnoga sjaja,  izjavio je Petar Muslim i dodao:

- Pred nama je sada dvotjedni odmor, ali s nestrpljenjem očekujemo novu regionalnu ligu u koju ulazi Srbija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.