DEBAKL VATERPOLISTA

Jedan od najtežih poraza u povijesti

Ponedjeljak, 11. siječnja 2016. 09:30 Napisao/la  SC

Nismo bili dostojan protivnik, nadigrali su nas u svim elementima igre, rekao je Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija porazom je započela Europsko prvenstvo. Nošena podrškom više od 10.000 navijača Srbija je pobijedila rezultatom 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2 ). Hrvatski vaterpolo doživio je jedan od najtežih poraza u povijesti HVS-a. Očekivani poraz od objektivno bolje srpske reprezentacije pretvorio se u blamažu momčadi aktualnih olimpijskih pobjednika.  

- Loše odigrana utakmica u svakom segmentu. Nismo bili dostojan protivnik, nadigrali su nas u svim elementima igre i zasluženo su pobijedili. Ovog trenutka tu utakmicu moramo zaboraviti. Pokušat ćemo izvući neke pouke iz ovog i okrenuti se prema sljedećoj utakmici koja će biti puno važnija. Francuska je sad za nas imperativ pobjede. Puno toga loše je danas bilo napravljeno, i u fazi obrane i napada, poglavito u fazi obrane koja mora biti temelj naše igre. Trinaest primljenih golova ne čini našu igru dobrom, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

- Zaslužena pobjeda Srbije koja niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Čestitam im, mi se okrećemo idućoj utakmici protiv Francuske u kojoj ćemo morati pružiti bolju igru nego što smo  pokazali protiv Srbije. Francuska sigurno nije bezopasna ekipa, izjavio je Marko Bijač.

Izbornik srpske reprezentacije Dejan Savić imao je razloga za zadovoljstvo:

– Izuzetno ozbiljno smo počeli utakmicu, a to je sigurno zbog ambijenta, arene, bazena i svega što prati ovo prvenstvo. Igrali smo izuzetno sa igračem manje i sama činjenica da je Pavić inače dobro branio, a mi dali mnogo golova iz igre, govori sve. Mislim da je već posle treće četvrtine sve bilo gotovo, rekao je Savić.

– Predivan ambijent i bilo mi je veliko zadovoljstvo da igram u ovakvoj atmosferi. Prvi put u karijeri smo imali priliku da igramo u ovakvom ambijentu, pred više od 10.000 ljudi i teško je to opisati riječima. Atmosfera fantastična, kao i naša igra većim dijelom utakmice. Na početku nismo bili sigurni. Kasnije smo se prilagodili ambijentu i vidjeli kako izgleda igra Hrvatske. Posle toga i nekoliko dobrih odbrana sa igračem manje i u pozicijskom napadu stekli smo sigurnost koja nam je dala samopouzdanje i rješavali smo situacije jako dobro i sa igračem više, a i druge šuteve, rekao je Andrija Prlainović.

Hrvatska u grupi B iduću utamicu igra protiv Francuske u utorak, 12. siječnja, u 16.45 sati, dok posljednju igra protiv Malte u četvrtak, 14. siječnja u 9.30 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.