NEREGULARNO NATJECANJE

Regionalnoj vaterpolskoj ligi prijeti raspad

Subota, 30. siječnja 2016. 10:45 Napisao  I. V.

Crvena zvezda nije igrače registirala prema pravilniku Regionalne nego prema pravilniku LEN-a


U petak se nastavilo natjecanje u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, na rasporedu su bile utakmice 11. kola. S obzirom na neslužbene informacije koje dolaze iz Srbije, pitanje je hoće li se odigrati 12. kolo?

Naime, srpski klubovi oteli su se kontroli i počeli igrati neku svoju ligu mimo pravila koja je odredilo vodstvo Regionalne lige. U petak, u 11. kolu, u Kragujevcu su igrali Radnički i Crvena zvezda (5:8). Za beogradski klub igrala su sedmorica novih igrača (Peković, Kljajević, Popović, Aksentijević, Rackov, Drašković, Ilić) kojima Upravni odbor Regionalne lige spori registracije.

U Regionalnoj ligi vrijede drugačija pravila registracije nego u LEN-u, što su zajednički odlučili klubovi. Prema neslužbenim informacijama, Crvena zvezda nije igrače registirala prema pravilniku Regionalne nego prema pravilniku LEN-a. Ako je informacija točna, utakmica 11. kola između Radničkog i Crvene zvezde ne bi trebala biti registrirana postignutim rezultatom.

Sada je na potezu Upravni odbor Regionalne lige u kojemu sjede predstavnici četiriju srpskih klubova (Partizan, Radnički, C. zvezda, Vojvodina).

Donese li Upravni odbor odluku o suspenziji Crvene zvezde, opstojnost Regionalne lige ovisila bi o reakciji preostala tri srpska kluba. Zauzmu li srpski klubovi jedinstven stav, Regionalna liga prestaje postojati.

S druge strane, ako Upravi odbor lige ne kazni Crvenu zvezdu, Regionalna liga postaje srpski vašar!

Kakva god odluka bila, upitna je opstojnost A-1 regionalne liga sastavljene od devet najboljih hrvatskih i srpskih, te jednog crnogorskog kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.