Regionalna liga vaterpolista: Jug izborio subotnje finale uvjerljivom pobjedom protiv Mladosti

Petak, 18. ožujka 2016. 20:49 Napisao/la  SC

Prvi susret polufinala: Jug CO - HAVK Mladost 13:7 (4:0, 2:3, 4:1, 3:3)

Regionalna liga vaterpolista - prvi susret polufinala

JUG CO - HAVK MLADOST 13:7 (4:0, 2:3, 4:1, 3:3)

Plivalište u Gružu. Gledatelja 600

Suci: Dragan Štampalija (Šibenik), Stanko Ivanovski (Herceg Novi). Delegat: Dragan Rajević (Kotor)

JUG CO: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar 1, Joković, Javi Garcia 1, Marković, Ivanković 2 (1), Bautović 1, Pavličević 1, Benić 2, Obradović 2, Popadić, Vrlić 1

HAVK MLADOST: Marcelić, Bajić, Milaković, Gagulić, Dašić 2, Bašić, Vlahović 1, Lazić 1, Pavičić 1, Paškvalin 1, Anzulović, Valečić 1, Pisk, Zović

Igrač više: Jug CO 13 (4) HAVK Mladost 11 (3)

Peterci: Jug CO 2 (1) Mladost 0 (0)

Tri isključenja: Dašić (24)

Bez Felipea Perronea, ali i bez većih problema vaterpolisti Juga osigurali su nastup u finalu ovosezonskog izdanja Triglav regionalne lige. Na završnom turniru koji se odvija upravo na plivalištu Juga domaćini su u polufinalnom susretu svladali zagrebačku Mladost rezultatom 13:7. Gosti, inače sastav koji je Jugu u nekoliko prethodnih sezona znao zadavati dosta problema nisu imali snage suprotstaviti se pa je već nakon prve četvrtine prednost Juga bila na 4:0.

Nakon golova Vrlića, Fatovića, Javija Garcije i Jokovića, deveta je minuta donijela prvi peterac na utakmici, a zagrebački vratar Marcelić nadmudrio je dubrovačkog pucača Ivankovića. Mladost je to dijelom iskoristila pa se do 16. minute vratila na 5:3, ali sljedeća četiri pogotka bila su Jugova. Za 9:3 je u 20. minuti pogodio Fatović, a prednost domaćina održavana je do kraja susreta na sigurnoj udaljenosti od Mladosti.

Domaći trener Vjeko Kobeščak rotirao je snage u pripremi subotnjeg finala (19 sati) protiv Primorja EB koje je u drugom polufinalu bilo bolje od hercegnovskog Jadrana rezultatom 10:8.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.