Regionalna liga: Primorjaši teže od očekivanog svladali hercegnovski Jadran i izborili finale

Petak, 18. ožujka 2016. 22:29 Napisao/la  SC

Susret polufinala: Primorje EB - Jadran Carine 10:8 (4:2, 0:2, 3:3, 3:1). Još u 22. minuti crnogorski je prvak vodio 5:7. Primorjaši igrom u posljednjih deset minuta ipak izborili finale s Jugom CO (subota, 19).

Regionalna liga vaterpolista - drugi susret polufinala

PRIMORJE EB - JADRAN CARINE 10:8 (4:2, 0:2, 3:3, 3:1)

Plivalište u Gružu. Gledatelja 200

Suci: Nenad Periš (Split) i Maro Savinović (Dubrovnik). Delegat: Nikola Curić (Dubrovnik)

PRIMORJE EB: Vićan, Burić 1, Radu 2, Krapić, Peroš, Vukičević, Muslim 3 (2), Petrović, Dedović 2, Echenique 2, Šetka, Bošković, Jelovina, Buljubašić

JADRAN CARINE: Kandić, Ukropina 1, Popadić 2, Kovačić, Vidović 4, Moskov, Baničević, Porobić, Radović, Ranđić 1, Petrovski, Pješivac, Popović, Spajić

Igrač više: Primorje EB 8 (4) Jadran Carine 5 (1)

Peterci: Primorje EB 2 (2) Jadran Carine 0 (0)

Nešto teže od prvotno očekivanog vaterpolisti Primorja izborili su subotnje veliko finale Triglav Regionalne lige. Na bazenu Juga, u Gružu, sastav Ivana Asića u polufinalu je rezultatom 10:8 svladao hercegnovski Jadran Carine i tako stigao u priliku uzeti četvrti uzastopni naslov najbolje momčadi u regiji koja obuhvaća Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju. Nije bilo lako protiv crnogorskog prvaka i suparnika iz skupine Lige prvaka, ali posljednja četvrtina presudila je svojim tijekom u korist Riječana.

Primorje u trećoj četvrtini dvaput zaostaje za dva pogotka. Stefan Vidović pogađa za 4:6 u 17. minuti, a pet minuta kasnije Ukropina poništava pogodak Muslima. Ipak, u posljednjih deset minuta Novljani postižu tek jedan pogodak na riječkih pet, što ih stavlja u podređenu ulogu u završnici.

Jadran vodi već nakon nekoliko desetaka sekundi igre golom Ranđića nakon čega Muslim zabija iz peterca. Popadić zabija za 1:2, a Primorjaši do kraja prvog perioda s tri pogotka (Echenique, Radu, Dedović) okreću rezultat nakon čega počinje 'crni' period od gotovo dvanaest minuta igre bez riječkog pogotka.

Od zaostatka 4:2 hercegnovski sastav dolazi do već spomenutog vodstva od 4:6. Budi se njihov vratar Slaven Kandić koji je do kraja skupio isti broj obrana kao i Frano Vićan s druge strane, deset, a Riječani propuštaju sljedeće četiri situacije s igračem više (2/6). Do poluvremena je rezultat poravnat golovima Vidovića i Popadića, a Vidović je u uvodnim trenucima drugog poluvremena crnogorskom prvaku priskrbio vodstvo od 4:6.

Ivan Asić morao je tada pozvati minutu predaha, iz igre izvaditi Echeniquea i vratiti Boškovića koji će povećati agresivnost u obrani i zaustaviti nezgodnog suparnika. Na kraju treće četvrtine na semaforu je stajalo 7:7, a takav su rezultat osigurali strijelci Burić i Muslim, ali i Frano Vićan koji je kod 5:7 upisao dvije sjajne obrane.

Za goste još jednom pogađa Vidović, pogađaju dvije grede u uvodu četvrte četvrtine, a Riječani su još triput precizni. Prvo zabija Echenique, potom Dedović, a onda i Radu za konačnih 10:8 i rješenje pitanja pobjednika na trideset i osam sekundi do kraja susreta.

Finale između Primorja i Juga igra se u subotu od 19 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.