LEN PROTIV SUPERLIGE

Klubovi koji organiziraju Superligu bit će kažnjeni

Četvrtak, 31. svibnja 2012. 22:29 Napisao/la  SC

LEN navodi da je cijela priča oko Superlige nezakonita

Krovne europska udruga vodenih sportova (LEN) objavila je službeno priopćenje o sastanku koji je održan za vrijeme trajanja Europskog prvenstva u plivanju u Debrecenu, a najbitnija stavka priopćenja nalazi se u zaključku gdje je naglašeno da će svi klubovi ili skupine osoba koje žele organizirati vlastito natjecanje, i na taj način prekršiti statut LEN-e, biti kažnjeni.  U priopćenju se ističe da je na sastanku bilo riječi o skupini klubova koji žele organizirati posebno, neovisno natjecanje.

Na sastanku su bili predstavnici 23 zemalja, a Hrvatsku je, navodi se u priopćenju, predstavljao Tomislav Karlo, glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza.

LEN navodi da je cijela priča oko Superlige nezakonita, te se navodi da je zaključak da se Superliga ne može organizirati van jurisdikcije LEN-e.

LEN je ujedno najavio promjene u europskim kupovima za sezonu 2012./2013. godinu, posebice u Ligi prvaka gdje je najavljeno povećanje utakmica na 18 ne računajući kvaliikacije, priliku da sudjeluju i slabiji klubovi i sudjelovanje po tri kluba iz najboljih zemalja.  LEN navodi da će se u cilju smanjenja troškova kvalifikacije Lige prvaka organizirati po principu da na njima sudjeluju klubovi koji zemljopisno nisu previše udaljeni. LEN namjerava troškove klubovima smanjiti i kada su u pitanju TV prijenosi.

 Budući da je Predrag Sloboda, predsjednik Primorja EB i Hrvatskog vaterpolo saveza, bio je jedna od glavnih spona u dogovoru za osnivanje Superlige, nema sumnje da se prijetnja kaznama uvelike odnosi na njega.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.