Primorje i HTV konačno postigli sporazum, ove sezone nacionalna televizija prenosi 4 domaća euro-ogleda

Petak, 28. studenog 2014. 16:58 Napisao/la  P. M.

Primorje će  u izravnom prijenosu na HTV-u ugostiti Spandau (14.1.), Jug (11.2), Partizan (25.3.) i Szolnoki (2.5.)

S petkom ujutro stigle su i dobre vijesti za riječku vaterpolsku publiku. Naime, s radošću je obznanjeno da će se gotovo sve europske utakmice na Kantridi prenositi u programu Hrvatske televizije. Od pet domaćih ogleda u deset europskih kola ove sezone izuzet je jedino dvoboj protiv Galatasaraya u devetom kolu. To će biti ujedno i pretposljednja domaća utakmica na Kantridi, sa sportske strane i ona najizvjesnija budući da Turci ne bi trebali predstavljati problem.

Raduje ta činjenica, iako ostaje svojevrsna rupa u prijenosima gostujućih ogleda na koje Primorje ne može puno utjecati. Nova pravila Europske federacije vodenih sportova (LEN) u korelaciji s medijima jasno nalažu da je svaki organizator susreta Lige prvaka dužan osigurati tehničke uvjete za prijenos utakmice, što od ove sezone uključuje i webcasting odnosno živo praćenje promjena statističkih parametara na web-stranicama LEN-e odnosno produkciju u vidu podvodnih kamera kojima bi se vaterpolo u dodatnoj mjeri putem slike približio gledateljima.

U kontekstu prijenosa utakmice prvog kola između Szolnokija i Primorja, stvari oko prijenosa preuzela je mađarska nacionalna sportska TV-kuća Sport TV, za očekivati je da će riječkim navijačima biti ustupljen link za live-streaming tog ogleda.

Primorje će dakle, u izravnom prijenosu na HTV-u ugostiti Spandau (14.1), Jug (11.2), Partizan (25.3) i Szolnoki (2.5). Svi će susreti početi u 18.50 sati, standardni je to 'vaterpolski' termin u programu HTV-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.