PRIMORJE - HANNOVER (19) Riječka kvaliteta dovoljna je za prolaz protiv njemačke ambicioznosti

Subota, 03. listopada 2015. 02:14 Napisao  Patrik Mršnik

Riječane upozoravaju rezultati Hannovera protiv najjačih mađarskih klubova ovog ljeta. Protiv OSC-a su Nijemci remizirali, a Szolnoki je izvukao pobjedu od tek jednog gola viška.

Njemački Hannover posljednja je prepreka vaterpolistima Primorja na putu do novih deset europskih nastupa u Ligi prvaka. Prva utakmica završne runde kvalifikacija na rasporedu je danas od 19 sati na Kantridi, a uzvrat će se održati za četrnaest dana u Hannoveru. Na ždrijebu parova održanom u Londonu riječki je sastav osim Nijemaca za protivnike mogao dobiti i rumunjsku Oradeu te Bresciju, vrlo čestog sparing-partnera u nekoj od faza priprema. Bundesligaš je ocijenjen kao srednje kvalitetna momčad, ali s naglašenom ambicijom za nekom većim iskorakom.

Od 1979. godine do današnjeg dana njemačkim vaterpolom dominira samo jedan klub. To je berlinski Spandau, ekipa koja se posredstvom pozivnice od strane Europske federacije vodenih sportova (LEN) već plasirala u glavni turnir. Spandau je samo u samo tri sezone u tom razdoblju gubio nacionalno prvenstvo, a jednom mu je, i to u sezoni (1992/93) titulu uzeo i Hannover. Spandau je i u široj javnosti sinonim za njemački vaterpolo, što bi se, ako je suditi prema ovoljetnim akvizicijama Hannovera moglo promijeniti.

Klub koji je prošle sezone osvojio treće mjesto u Njemačkoj prepustivši da se Spandau i Duisburg bore za naslov u finalnoj seriji bio je vrlo aktivan na tržištu pa su se listi njemačkih reprezentativaca priključila i neka vrlo zanimljiva internacionalna imena. Prije svega, stigao je Aleksandar Radović, drugi crnogorski reprezentativac koji će biti ondje uz nacionalnog kapetana Predraga Jokića. Listu novopridošlih upotpunjuju i hrvatski igrač Marin Ban (Mornar BS) te Španjolac Pere Esforzado (CN Mataro). Uz njemačke reprezentativce - vratara Konga, centra Schlotterbecka te polivalentnog Bukowskog, da se zaključiti kako jezgra kvalitetne momčadi itekako postoji.

To govore i rezultati ostvareni na ljeto. Hannover je do dvomeča s Primorjem morao proći dvije kvalifikacijske runde Lige prvaka. Najprije su Nijemci otišli u gruzijski Tbilisi, gdje su uz budimpeštanski OSC i francuski Marseille prošli u drugu fazu. Nju su pak sami ugostili pa u prva dva dana svladali Radnički i Budvu da bi na kraju pokleknuli od Szolnokija. Za podvući je da su u prvoj fazi protiv OSC-a remizirali, a da je Szolnoki iz Hannovera izvukao pobjedu od samo jednog gola prednosti.

Riječani imaju kvalitetu, više europskog iskustva i navijače u prvoj utakmici iza svojih leđa. Jasan je cilj, a to je Liga prvaka i ništa drugo ne dolazi u obzir. Igrači su spremni, nema značajnijih problema sa ozljedama, iza sastava Ivana Asića odrađene su obveze u Regionalnoj ligi protiv Mladosti kao i u drugoj fazi kvalifikacija Lige prvaka protiv Marseillea, Spartaka i Duisburga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.