PRIMORJE EB U FINALU S JUGOM

Davor Car zaključao riječka vrata

Nedjelja, 22. travnja 2012. 21:39 Napisao  Marko Babić

Primorje EB - Mladost 8:6 (2:1, 2:0, 2:3, 2:2). Riječani predvođeni nesavladivim Carom izborili plasman u finale PH

PRIMORJE EB - MLADOST 8:6

Treća utakmica polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske u vaterpolu: Primorje EB - Mladost 8:6 (2:1, 2:0, 2:3, 2:2).

Bazen  na  Kantridi. Gledatelja: 1.000. Suci: Periš (Split), Savinović (Dubrovnik). Delegat: Krvavica (Šibenik). Supervizor:  Klisović (Šibenik).

PRIMORJE EB: Car, Glavan, Paškvalin, Krapić 1, De. Varga 2 (1), Franković, Muslim 1, Jelača, Da. Varga, Barač, Šetka 1, Garcia 3,  Radić, Buljubašić.

MLADOST: Pavić, Radu 1, I. Milaković, Bukić, Pavičić, Živković 1, Udovičić, K. Milaković 1, Bebić, Perić, Hinić 1, Mallarach 2, Pisk, Vukičević.

Igrač više: Primorje EB 13 (5), Mladost 14 (5). Peterci: Primorje EB 2 (2), Mladost -. Tri isključenja: Glavan (23'), Milaković (28'), Buljubašić (29'). Crveni karton: Jelača (23').

Kada je 44 sekunde prije kraja utakmice pri 8:6 za Primorje EB Vanja Udovičić promašio gol u akciji s igračem više bilo je jasno da su Riječani izborili plasman u finale prvenstva Hrvatske gdje ih već u srijedu očekuje prva utakmica s Jugom CO. Trebalo je samo pričekati da vrijeme iscuri i da  počne velika fešta na bazenu Kantrida. Primorjaši su plasman u finale apsolutno zaslužili, u trećoj utakmici držali su na distanci Mladost koja je imala katastrofalnu realizaciju igrača više.

Mladost je odigrala potpuno suprotno od subote, u prvoj četvrtini imali su realizaciju igrača više 6-1, a da stvar bude gora po Zagrepčane pola napada bilo je neizrađeno, šutevi mlaki. Davor Car bio je odličan na vratima Primorja EB, no s druge strane i Riječani su se mučili u napadu.

Kada je Petar Muslim u drugoj četvrtini s igračem više zabio za 3:1 bio je to pogodak Primorja nakon šest minuta i tri sekunde. Mladostaši s druge strane nisu mogli zabiti gol, ni s igračem više ni bez njega. Kada su izradili dobru poziciju  za šut ispriječio se Car. Nakon pogotka Garcije iz peterca Primorje je povelo 4:1, a nakon što je početkom treće četvrtine Kristijan Milaković zabio za 4:2 bio je to pogodak Zagrepčana nakon 14 minuta i 25 sekundi igre bez gola. Podatak koji sve govori o obrani Riječana. Primorje je konstanto uspijevalo držati dva  pogotka prednosti, a Krapić nije iskoristio odličnu priliku da donese tri prednosti s igračem više 19 sekundi prije kraja treće četvrtine.    

U posljednjoj četvrtini Mladost je kod 6:5 imala napad s igračem više, ali je Garcia sjajno oteo loptu. Ni Primorje nije uspijevalo zaključiti utakmicu, Zagrepčani su stalno držali pritisak. Pavić je obranio pokušaj Paškvalina, a Car na drugoj strani Udovičića. Mirniju završnicu Primorju donio je Garcia pogotkom minutu i 16 sekundi prije kraja za 8:6.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.