SUDAR DIVOVA Sve je spremno za nedjeljni vaterpolski El Clasico u Dubrovniku

Nedjelja, 03. ožujka 2013. 13:26 Napisao/la  Ivan Milatić

Predsjednik HVS-a i Primorja Predrag Sloboda uvjeren je da će utakmica ponuditi spektakl i vratiti gledateljima vjeru u vaterpolo. Odbrojavaju se sati, u Dubrovniku je prekrasan, sunčan dan, neka takva bude i večer..              

 

Sve je spremno za vaterpolski El Clasico. Susret dvaju najjačih vaterpolskih momčadi na svijetu Juga i Primorja. Sinoćnji trening preskočio je Frano Vićan, no i on je sa suigračima bio na jutarnjem rasplivavanju, a primorjaši su odradili i predposljednji sastanak pred utakmicu koja je od velikog značaja za nastavak sezone. Onaj posljednji održat će se u 17.15 pred polazak na bazen. Što se atmosfere tiče sve je spremno i svi su spremni za spektakl za koji se domaćin "brusi" ne pretjerano sportskim metodama. Izjava trenera domađeg sastava Veselina Đuha "Malo Vas je, malo Vas je..." dodatno je motivirala Primorjaše, a posebno dubrovački trolist u riječkim redovima. Riječane je nakratko posjetio i novi australski izbornik Elvis Fatović koji je svoj odlazak "Down under" odgodio za ponedjeljak da bi mogao nazočiti jedinom derbiju hrvatskog vaterpola. Upravo je Fatović otišao u ranim poslijepodnevnim satima u zračnu luku Ćilipi dočekati Ratka Rudića, koji također nije želio propustiti ovaj vaterpolski spektakl.

Od dolaska u Dubrovnik vaterpolske priče su "stalno na tapetu", a kada se progovori u bazenu bit će to jedna sasvim druga pjesma. Iako je bilo najavljeno da će domaćini dodati i montažnu tribinu to se ipak neće dogoditi. Gradski bazen u Dubrovniku ima kapacitet od 2222 sjedećih mjesta plus svečanu ložu pa se očekuje da će se prvi puta nakon jako dugo vremena u Gružu naći 2500 gledatelja. Najavljen je i dolazak dubrovačke Torcide pa bi moglo biti puno vike i galame, jer prvi ovosezonski dolazak Primorja u Grad vratio je i vaterpolo, Cijena ulaznice za večerašnji susret iznosi 30 kuna. Susret sudi dvojac Periš-Margeta i treba vjerovati da se o njima pisati tek  kao o službenim osobama a, da će pobijediti vaterpolo.

Predsjednik HVS-a i Primorja Predrag Sloboda uvjeren je upravo u tu činjenicu da će upravo ova i ovakva utakmica ponuditi spektakl i vratiti gledateljima vjeru u vaterpolo i fer borbi, pa neka pobijedi bolji. Odbrojavaju se sati, u Dubrovniku je prekrasan, sunčan dan, neka takva bude i večer..              

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.