IGOR HINIĆ OSC Budimpešta je favorti, mi ćemo se boriti za drugo mjesto sa Duisburgom i Partizanom

Četvrtak, 27. rujna 2018. 12:24 Napisao/la  V. P.

Primorje EB turnir otvara u petak utakmicom protiv njemačkog Duisburga (19,15), u subotu igraju protiv Partizana (19,15), dok u nedjelju će Primorjaši snage odmjeridi sa Mađarima (12,00)

Samir Barać, Igor Hinić, Srđan Aksentijević i Duje Peroš
Samir Barać, Igor Hinić, Srđan Aksentijević i Duje Peroš Foto: Valentina Prokić

Vaterpolisti Primorja Erste banke od petka do nedjelje na bazenu Kantrida igraju kvalifikacijski turnir LEN Europa kupa.

Protivnici Primorja EB su OSC Budimpešta, Duisburg i beogradski Partizan.

- Primorje EB prošle godine nije igralo Europu iako smo ju izborili. Stoga, je ovo natjecanje veliki izazov za nas, skupljanje iskustva za ovu mladu ekipu. Protivnici već dugi niz godina predstavljaju europski vaterpolo. Meni je najvažnije da dečkid aju sve od sebe i ovo je svojevrsni početak izgradnje nove momčadi. Želja nam je kroz dva olimpijska ciklusa iz svake utakmice, iz svake četvrtine napraviti korak više u izgradnji, rekao je predsjednik Primorja EB Samir Barać.

Najjača momčad turnira je mađarski OSC Budimpešta.

- OSC ima odlične strance ali i sjajne mađarske igrače. Oni su zasigurno najjača momčad turnira i vjerojatno osvojiti prvo mjesto. Duisburg je treća momčad Njemačke, nakon Hannovera i Spandaua. Imaju iskusne igrače poput centra Eidnera i Schulera. Dobra su ekipa, jako dobro plivaju. Partizan se ekipirao, oni imaju najplodonosniju vaterpolo školu u svijetu i izbacuju ogromne količine igrača. Pomladili su se, ali sa dobrim igračima. Istaknuo bih centra Korolija koji ej bio i u reprezentaciji te igrao Ligu prvaka. Turnir će biti težak, ali igrači rade ono što od njih tražim, pokušat ćemo odraditi najbolje što možemo, a što je realno vidjet ćemo na kraju turnira, rekao je trener Primorja EB Igor Hinić.

Ovogodišnja iskusna prinova Srđan Aksentijević stigao je iz Partizana u kojem je igrao veći dio karijere. Nekoliko sezona proveo je u turskom Galatasarayu te jednu sezonu u Italiji.

- Moram zahvaliti igračima, stručnom stožeru i svima u klubu na gostoljubivosti i načinu na koji su me prihvatili. Posve sam oduševljen. Partizan je lani promijenio velik dio ekipe, devet igrača je otišlo, li njihov podmladak se nadovezuje na sistem koji se gradi godinama. epoznanica su za nas, ako i mi za njih. OSC Budimpešta je kandidat za osvajanje ovog turnira, ali i cijelog LEN Europa kupa. Mi ćemo dati maksimum i nadamo se što boljem rezultatu. Željni smo pobjeda i dokazivanja, rekao je Aksentijević.

Kapetan Primorja EB Duje Peroš u prvoj je momčadi od 2011. godine. Ima više iskustva od svojih mlađih suigrača.

- Naše misli su usmjerene na Duisburg, sve pripreme smo podredili njima, a zatim ćemo razmišljati o idućem protivniku. Pokušat ćemo izboriti drugo mjesto. Pozivam sve ljubitelje vaterpola i navijače da dođu i pruže nam podršku, poručio je Peroš.

Primorjaši su oslabljei za centra Lovru Paparića koji će idućeg tjedna na operaciju palca i njegov povratak se očekuje tek oko Nove godine.

Cijena jednodnevnih ulaznica je 40 kuna, a trodnevnih 80 kuna i mogu se kupiti na blagajni bazena. Live prijenos svih utakmica bit će u organizaciji ITV d.o.o., a link za praćenje može se naći na stranici www.vaterpolo-primorje.hr te Facebook stranici Vaterpolo Primorje.

Raspored turnira:

Petak 28. rujna
19,15 Primorje EB - Duisburg
20,45 OSC Budimpešta - Partizan

Subota 29. rujna
19,15 Primorje EB - Partizan
20,45 Duisburg - OSC Budimpešta

Nedjelja 30. rujna
10,30 Partizan - Duisburg
12,00 Primorje EB - OSC Budimpešta

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.