HAVK MLADOST PRED GAŠENJEM

Bukić: Ako ne bude dogovora s igračima, slijedi stečaj

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 13:43 Napisao  Marko Babić

- Igrači bi trebali imati razumijevanja. Jer ako klub ode u stečaj, onda se neće imati kako naplatiti, kaže Bukić

Vaterpolo klub Mladost nalazi se pred stečajem. Problemi zagrebačkog kluba traju već dulje vrijeme, točnije otkada je Dalekovod otkazao suradnju počevši provoditi mjere štednje. Dugovi su rasli, voda je sada došla do grla.  U jednom trenutku i Igor Hinić je blokirao račun kluba, ali je nakon dogovora odgodio ovrhu. Institucija hrvatskog vaterpola nalazi se tako u velikim problemima i za izlazak iz krize trebat će dugo vremena.

- Nije nikakva novost da je Mladost u problemima, oni su prisutni već dulje vrijeme. Financijski problemi su iz prošlosti. Obaveze koje je klub preuzeo bile su u razmjeru s obzirom dogovora sa sponzorima, no sada su svi ušli u probleme. Pokušavamo pronaći način kako sanirati situaciju, zato smo i pomladili momčad. Ubuduće će se ekipa još više pomladiti. Vrlo teško će se nešto moći bez ozbiljnih sponzora, ustvrdio je Perica Bukić, legenda zagrebačkog kluba s kojim je osvojio sve.

Kao rješenje spominje se kredit od deset milijuna kuna.

- To je realno stanje, klub blokiraju igrači koji imaju dobivene sudske sporove, ovrhe i ako ne bude  dogovora odnosno odgoda od strane igrača, onda nam silom zakona prijeti stečaj. Ako se ne riješi ovaj problem, nema drugačiji način. Igrači bi trebali imati razumijevanja, ako ništa zbog vlastitih interesa. Jer ako klub ode u stečaj, onda se neće imati kako naplatiti, ustvrdio je Bukić.

Inače, ove sezone u Prvoj B ligi nastupat će Zagrebački vaterpolo klub Mladost. Neki u tome vide bijeg od stečaja odnosno priliku da se igrači registriraju za taj klub i u jednoj sezoni iz Prve B lige stignu opet u Jadransku ligu.

- To je klub u kojim će igrati mlađi igrači, juniori i to im je prilika da imaju jake utakmice i tako stasaju. Lani je šest igrača igralo Prvu B ligu u Zagrebu i danas su u prvoj momčadi Mladosti, zaključio je Perica Bukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.