Milan Bandić postaje predsjednik HAVK-a Mladost, politička odluka protivna europskim standardima

Petak, 26. srpnja 2013. 17:38 Napisao/la  I. Vranić

Sanacija HAVK-a Mladost politička je odluka koju bi trebao pozdraviti svaki sportaš! Problem je što nas Bandićeva odluka  vraća u vrijeme croatizacije hrvatskog sporta

Milan Bandić postao je predsjednik  HAVK Mladost, što je presedan u hrvatskom sportu zadnjih nekoliko godina. Gradonačelnik bilo kojega grada na čelu bilo kojeg gradskog kluba jasna je politička poruka, koja nema veze sa sportom. Budući da financijska situacija u HAVK-u Mladost više ima veze s poreznom upravo nego sa sportom, Bandićev izravni angažman jamstvo je da se najtrofejniji vaterpolski klub na svijetu neće ugasiti u predstečajnoj nagodbi. Mladost je dužna oko 14 mil. kuna.

Bandićev ured izdao je priopćenje u kojemu se navodi da se gradonačelnik sastao s predstavnicima kluba Borisom Labarom, Tomislavom Družakom i Antom Huljevom. Sastanku su bili nazočni suradnici Ivica Lovrić, Slavko Kojić, v.d. glavnog tajnika Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović i predstavnici Zagrebačkog holdinga  Daniela Franić i  Ivo Erić. U pripoćenju se navodi da će Bandić zbog ozbiljnosti situacije funkciju predsjednika HAVK Mladost privremeno obnašati do kraja ove godine kada će biti izabran novi predsjednik.

Sanacija HAVK-a Mladost politička je odluka koju bi trebao pozdraviti svaki sportaš! Problem je što su ovakve političke odluke suprotne europskim standardima. Neposredno nakon ulaska u EU, Bandićeva odluka  vraća nas u vrijeme (ne)podobnih klubova iz  razdoblja croatizacije hrvatskog sporta

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.