Liga prvaka: Primorje uz dosta poteškoća stiglo do prve pobjede na riječkom turniru

Petak, 18. rujna 2015. 20:16 Napisao  Patrik Mršnik

Skupina F, 1. kolo: Primorje EB - CN Marseille 13:12 (5:3, 2:4, 3:2, 3:3).  Otpor Marseillea slomljen je tek u završnici susreta,      Duisburg i Spartak odigrali neodlučeno (14:14) 

Vaterpolska Liga prvaka - 2. faza kvalifikacija, skupina F - 1. kolo

PRIMORJE EB - CN MARSEILLE 13:12 (5:3, 2:4, 3:2, 3:3)

Bazen Kantrida. Gledatelja 400

Suci: Gabor Vogel (Mađarska) i Raul Torres (Španjolska).

Delegat: Andrej Konstantinov (Bugarska)

PRIMORJE EB: Vićan, Burić 1, Radu 4, Krapić 1, Buljubašić, Vukičević, Muslim 3, Petrović, Dedović, Echenique 1, Šetka, Bošković 3 (1), Jelovina

CN MARSEILLE: Garsau, Piot, Olivon 1, Bicari, Monneret, Simon, Crousillat 4, Dino 2, Canonne, Kovačević 2, Khasz 1, Camarasa 2, Hovhannisyan

Igrač više: Primorje EB 8 (4) CN Marseille 7 (4)

Peterci: Primorje EB 1 (1) CN Marseille 1 (0)

Tri isključenja: Buljubašić (26)

Iako se očekivalo da vaterpolisti Primorja neće imati pretjerano težak zadatak na otvaranju sezone, otpor Marseillea slomljen je tek u završnici susreta. Kvalifikacijski turnir druge faze Lige prvaka što se ovog vikenda održava na Kantridi počeo je pobjedom domaćina. U prvom kolu riječke skupine F izabranici Ivana Asića svladali su francuske prvake, momčad Marseillea rezultatom 13:12. Očekivana je to pobjeda s obzirom na raspon u snazi između dva kolektiva, osvajač europskog srebra iz Barcelone prošle sezone pokazao je klasu više i odnio prvu pobjedu na turniru.

Primorjašima je za prvi pogodak trebalo tek dvadeset sekundi igre. U prvoj akciji sezone uspješan je bio Cosmin Radu s pozicije centra na dodavanje Anđela Šetke s lijeve strane. Međutim, gosti nedugo zatim najprije gađaju gredu, a onda i izjednačuju preko Uga Crousillata. Bivši igrač Budve i Brescije lijepo je pogodio i uhvatio Franu Vićana na spavanju. Jedino francusko vodstvo na utakmici moglo je biti aktivno na samom isteku treće minute no Vićan je obranio peterac Simonu.

Riječka ekipa to kažnjava pa je sredinom prve četvrtine rezultat na 2:1. Dogodio se novi gol u mreži francuskog reprezentativnog vratara Garsaua nakon igrača više kojeg je realizirao Muslim. Ipak, nisu se domaćini odmah na početku uspjeli odvojiti budući je nakon četiri i pol minute igre još jednom rezultat poravnao Igor Kovačević, crnogorski napadač u redovima Marseillea. Odmak na rezultatskom planu morao je pričekati još jednu minutu utakmice, u šestoj je već bilo 4:2 golovima novopridošlog Mihe Boškovića odnosno kapetana Ivana Krapića. Do prvog predaha golove izmjenjuju Camarasa i novi riječki Španjolac Gonzalo Echenique.

Na prvi pogodak u drugoj četvrtini trebalo se čekati - tri minute. Ponovno je listu strijelaca otvorio Cosmin Radu, bio je to njegov drugi pogodak za tada aktivnih 6:3, a redoslijed događaja bio je približno jednak onome u prvoj četvrtini jer je i Crousillat na igraču više (Buljubašić) ubrzo pogodio sa svoje desne strane. Nova razmjena pogodaka s igračem više dogodila se u 13. minuti kada najprije Bošković pogađa na isključenju Simona, a zatim Olivon smanjuje na 7:5 zgoditkom u suprotan Vićanov kut, također s desne strane, u trenucima dok je svoj prvi izbačaj pod riječkom kapicom bio zaradio Vukičević.

Marseille je do poluvremena došao u priliku izjednačiti rezultat, što je i napravio, i to još prije ulaska u njegovu zadnju minutu. Izabranici Oliviera Chandieua poravnali su na 7:7 golovima Kovačevića i Camarase, nakon čega su Garsau i Vićan upisali po jednu obranu poradi koje nitko na poluvrijeme nije otišao s vodstvom u rukama.

Francuska momčad nije uspjela kazniti prvi riječki promašaj igrača više u drugom poluvremenu pa joj se dogodio skrivljeni peterac. Dvije je osobne pogreške u nepunih trideset sekundi napravio njihov najopasniji igrač Crousillat, a prvi je peterac za Primorje u novoj sezoni ostao realiziran od strane Boškovića za 8:7. Rezultat je ipak ponovno bio izjednačen u 21. minuti kada je Dino pogodio neobranjivo za Vićana, tek nakon što se u igru vratio prije isključeni Burić.

Dvadeset i druga minuta donijela je i prvo vodstvo Marseillea. Nakon duge akcije i sa igračem više zabio je Khasz za 8:9. Riječka momčad nije mogla prethodno iskoristiti igrača više, Muslimu je zicer obranio Garsau. Onog sljedeg Primorje je ipak iskoristilo, treći je puta bio precizan Radu za 9:9, na minutu i pedeset četiri sekunde do kraja trećeg perioda. Na posljednji predah otišlo se s rezultatom 10:9 za Primorje koje je uspjelo preokrenuti negativan rezultat drugim pogotkom Petra Muslima.

Od vodstva 7:5 Primorje nije imalo prednost od dva pogotka, sve do 26. minute kada Radu zabija svoj novi gol. Prethodno je na polovici bazena presjekao jedno gostujuće dodavanje nakon kojeg se sam uputio u realizaciju i poentirao. S druge strane ponovno je aktivan bio najefikasniji igrač Marseillea. Ugo Crousillat smanjio je na 11:10. Da se ne dogodi nekakvo prvorazredno iznenađenje već na otvaranju sezone svojim su se golovima potkraj susreta pokušali su se pobirnuti Petar Muslim i Damir Burić, no sve do zadnjeg napada trebalo je strepiti.

Završilo je 13:12, a vrlo lako je moglo i drugačije....

ASC DUISBURG - SPARTAK VOLGOGRAD 14:14 (3:3, 3:3, 3:4, 5:4)

Bazen Kantrida. Gledatelja 100

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Boris Obradović (Crna Gora). Delegat: Andrej Konstantinov (Bugarska)

ASC DUISBURG: Schenkel, Eidner, Hulmann, Real 5, Illinger 1, M. Grohs, Kalberg, Moller, D. Grohs 2 (1), Schuler 4, Obschernikat, Bakulo 2, Hans

SPARTAK VOLGOGRAD: Fedorov, Lazarev, Yurchik 3, Cheshev, Kiselev, Ashaev 1, Khalturin 3, Andrukov, Bychkov 1, Rekechinsky 4, Lisunov 2, Agarkov, Fedotov

Igrač više: ASC Duisburg 9 (8) Spartak Volgograd 1 (9)

Peterci: ASC Duisburg 1 (1) Spartak Volgograd 0 (0)

Tri isključenja: Kalberg (28), Yurchik (30), Ilinger (31)

Isključenje s pravom zamjene: Lazarev (29)

U drugoj utakmici prvog kola riječkog turnira druge faze kvalifikacija za Ligu prvaka mogla se vidjeti prava kanonada. Susret između njemačkog Duisburga i ruskog Spartaka iz Volgograda završio je neodlučeno - 14:14.

Rezultati 1. kola:
Primorje EB - CN Marseille 13:12
ASC Duisburg - Spartak Volgograd 14:14
Poredak: Primorje EB 3, Spartak Volgograd i Duisburg po 1, Marseille bez bodova

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.