Kruno Peronja, odvjetnik: Dobuda su kaznili kao da je bio pozitivan na testu!

Četvrtak, 16. srpnja 2015. 14:12 Napisao/la  SC

Takozvana namjera izbjegavanja ne može se izjednačavati s pozitivnim testom iz razloga što je namjeru potrebno dokazati, tvrdi Peronja


Kruno Peronja, odvjetnik Nikše Dobuda iz Odvjetničkog društva Primorac i partneri, ostao je zatačen suspenzijom od čak četiri godine zbog navodnog izbjegavanja doping kontrole 21. ožujka ove godine.

- Vijeće FINA-e je zauzelo stav da je Nikša Dobud postupao s namjerom izbjegavanja davanja testa, a što ni u kom slučaju ne proizlazi iz spisa predmeta. Tijekom cijelog postupka ukazivali smo na nelogičnosti, kontradiktornosti i proturječnosti u iskazima kontrolora, međutim Vijeće je zanemarujući sve ostale priložene dokaze i činjenice u spisu poklonilo pažnju izvještaju i izjavama kontrolora. Ovako drakonska odluka poistovjećuje kaznu Nikše Dobuda s kaznama sportaša koji su imali pozitivan test. Takozvana namjera izbjegavanja ne može se izjednačavati s pozitivnim testom iz razloga što je namjeru potrebno dokazati, a u ovom slučaju nema nikakve namjere u postupanju Nikše Dobuda. U žalbi ćemo prema Sportskom arbitražnom sudu ukazati na sve procesne i materijalne nedostatke koje ova odluka sadrži. Uvjereni smo u nevinost Nikše Dobuda i nadam se da ćemo to uspjeti dokazati u žalbenom postupku, rekao je Peronja za službene stranice Juga.


– S obzirom da je provizorna suspenzija Nikše Dobuda na snazi još od polovice travnja, klub je imao scenarij i u slučaju kazne, međutim, ni u snu nismo očekivali da će kazna biti ovako rigorozna. Mišljenja sam da ovo nadilazi sportske okvire. U ovom trenutku jedino je bitno da se fokusiramo na pomoć i podršku odvjetničkom timu Nikše Dobuda u sastavljanju žalbe, rekao je predsjednik Juga Lukša Jakobušić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.