Kolaps regionalne lige: Vaterpolisti Primorja u Beogradu čekaju očitovanje srpskih klubova

Subota, 06. veljače 2016. 13:09 Napisao  I. V.

Bude li Vaterpolski savez Srbije stao iza Crvene zvezde, utakmica između Partizana i Primorja u nedjelju se neće  igrati 


Utakmica 13. kola Triglav regionalne vaterpolske lige (TRVL) između Crvene zvezde i Primorja nije se igrala, jer je beogradski klub treće kolo uzastopno u momčad uvrstio trojicu igrača (Kljajević, Drašković, Aksentijević), koji nisu registrirani prema pravilniku TRVL-a. Prema onome što kaže Perica Bukić, Crvena zvezda više nije član TVRL-e zbog toga što triput zaredom nije poštovala prema pravilima lige.

Razlika je u tome što je Zvezda utakmice 11. i 12. kola protiv Radničkog i Vojvodine odigrala s pričuvnim sucima, dok je Primorje odbilo igrati utakmicu 13. kola. Sudbina Crvene zvezde je izvjesna, Upravni odbor TVRL-e čeka očitovanje preostala tri srpska kluba (Partizan, Vojvodina, Radnički). Vaterpolisti Primorja u Beogradu čekaju rasplet situacije uoči utakmice protiv Patizana, koja bi se trebala igrati u nedjelju. Ako se Partizan zajedno s ostalim sprskim klubovma ne solidalizira s Crvenom zvezdom!

Iako čelnici Crvene zvezde tvrde da su sporne registracije valjane budući da su igrači registrirani prema pravilniku LEN-a, predstavnici srpskih klubova pristali su na drugačija pravila registracije u TVRL-i. Zvezda očito više nema namjeru igrati regionalnu ligu, klub bremenit financijskim problemima ionako ligu doživljava samo kao trošak. Nema Zvezda novaca ni za troškove utakmica, protiv Primorja trebalo se igrati na Banjici u noćnom terminu (22 sata)... Kada u bazenu nema nikoga!

Upravni odbor TVRL-e nakon sastanka održanog u četvrtak uputio je pismo Vaterposkom savez Srbije (VSS) u kojemu nisu nekoliko alternativnih rješenja statusa Crvene zvezde i ostalih srpskih klubova. Jedno od ponuđenih rješenja bilo je da Crvenoj zvezdi ublaže disciplinske mjere, ako se beogradski klub ubuduće bude pridržavao pravila. Pismo namjere u VSS poslano je u četvrtak, Crvena zvezda u petak se ponovo oglušila na upozorenja.

Ako postoji neka tajna veza između sprskog saveza i Crvene zvezde, vaterpolisti Primorja nepotrebno su putovali u Beograd. Bude li VSS stao iza Crvene zvezde, utakmica između Partizana i Primorja neće se igrati čime TVRL prestaje postojati u sadašnjem formatu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.