PARTIZAN - PRIMORJE Ivan Krapić: Mlada su momčad koju nosi podrška s tribina!

Utorak, 27. siječnja 2015. 00:10 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Beograda

Beograd (17.30): Partizan - Primorje. Mislim da smo kvalitetniji od Partizana, eventualnom pobjedom napravili bismo veliki korak prema Final Sixu u Barceloni, kaže Krapić

Iza vaterpolista Primorja četiri su dana provedena u Kragujevcu. Treninzima na tamošnjem bazenu u ponedjeljak završene su pripreme prije odlaska u srpsku metropolu. Beograd je ponovno mjesto radnje, točnije bazen na Banjici. Protivnik je stoga sedmerostruki prvak Europe, Partizan. Odigrali su ove sezone već dva dvoboja. Sredinom listopada u Beogradu je bilo infarktno, Cosmin Radu zabio je za konačnih 11:10 i pobjedu Riječana u posljednjoj sekundi susreta.

Dva mjeseca kasnije na Kantridi Primorje nije imalo većih problema te je slavilo s 15:9. Predznak dvoboja u srijedu drukčiji je, igra se za plasman na europsku završnicu u Barcelonu. Četvrto kolo skupine B Lige prvaka je prilika za nove bodove kojima bi se praktički osigurao novi put u Španjolsku. Ipak, neće biti lako. Partizan je ove sezone na Banjici uzeo bodove Mladosti u Regionalnoj ligi te Galatasarayu u Ligi prvaka, slavili su i protiv Radničkog u Kragujevcu. Domaćinska su momčad, mladi su i poletni te bi mogli proizvesti opasnost nošeni uvijek prisutnom podrškom svojih navijača.  Na bazenu Partizana bit će na utakmici koja počinje u srijedu od 17.30 sati prisutni i domači navijači, koji će momčadi sigurno pomoći da se lakše nosi s Primorjem.

- Oni su mlada momčad koja se upravo oslanja na navijače. Poletni su, podrška s tribina može im samo olakšati i ponijeti ih naprijed. Mi uvijek očekujemo pobjedu, ta je stvar jasna. Mislim da smo kvalitetniji od Partizana, isto tako znamo što nam ova utakmica nosi. Eventualnom pobjedom napravili bismo veliki korak prema Final Sixu u Barceloni, ali ne zavaravamo se da ćemo kroz Banjicu proći lagano. Partizan je tipična domaćinska momčad, posljednji puta smo se jako mučili i slavili tek u zadnjoj sekundi. Nadam se da ćemo, baš kao i na Kantridi, pitanje pobjednika riješiti prije zadnje sekunde. Vidjelo se koja je realna slika stanja njihove momčadi na utakmici u Rijeci koju smo relativno lako riješili u našu korist. Analizirali smo protivnika, znamo otkud nam prijeti najveća opasnost, smatram da ćemo biti puno bolji nego prošli put, kaže kapetan Primorja Ivan Krapić.

Asić ostao u Rijeci
Niti u Beogradu neće biti prvog trenera Riječana Ivana Asića. Tjelesna mu je temperatura ponovno povećana, a srećom, lječnički nalazi iz Rijeke ne pokazuju 'problem' s plućima, aktualan u posljednje vrijeme. Iako su liječnici Asiću dopustili kretanje, bilo bi prenaporno da se u Beogradu priključi momčadi. 

Ne smije poklonike vaterpola zavaravati pobjeda POŠK-a protiv Partizana u Splitu u prošlom kolu Regionalne lige. Splićani su zasluženo slavili (13:7) na Poljudu, no u momčadi Partizana nije bilo nositelja igre. Na splitskoj su turneji u zaostaloj utakmici u četvrtak jedva pobijedili Jadran (11:10), no protiv Primorja bi trebali zaigrati Mandić, Subotić i vratar Rističević. Osigurali su Beograđani kolo prije kraja prvog dijela Regionalne lige četvrto mjesto u skupini i plasman u Ligu za prvaka. U Europi osim pobjede nad Galatasarayem znaju za poraze protiv Juga kod kuće, odnosno u Mađarskoj kod Szolnoka.

Atmosfera u Primorju nakon remija protiv Radničkog nije narušena, riječi su kapetana ekipe:

- Nema razloga za to. Istina je da smo odigrali lošije od naših mogućnosti i da smo izgubili dva boda koja bi mogla biti važna, no Radnički je odigrao dobro. Nikome neće biti lako ovdje, ostaje žal za dva boda no nemamo vremena žaliti. Ritam srijeda-subota to nam ne dopušta, imamo ispred sebe ogled s Partizanom, idemo ga odigrati najbolje što možemo i pobjediti u Beogradu, kaže Krapić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.