IVAN ASIĆ, TRENER PRIMORJA

Vidi se da momčad počinje gajiti prepoznatljivu igru

Nedjelja, 25. listopada 2015. 11:28 Napisao  Patrik Mršnik

 Protiv Juga smo jako dobro igrali u obrani, branili igrača manje i koristili igrača više, kaže Asić

Primorjaši su ostvarili upravo ono po što su minuloga petka krenuli u Split. Da će se bez ikakvih problema plasirati na završni turnir Kupa Hrvatske koji se na dane 5. i 6. prosinca održava u Zadru, znalo se već u subotu ujutro. Do tada su puleni Ivana Asića ostvarili visoke pobjede nad POŠK-om i Medveščakom te izborili status jedne od dvije prvoplasirane momčadi u splitskoj skupini. Trebalo je u subotu navečer odigrati još klasik protiv Juga da bi se odredila prvoplasirana momčad. Bilo je 7:7, a zbog nešto bolje gol-razlike prvo je mjesto zauzeo dubrovački kolektiv. Ništa zato, sezona se nastavlja, i to već u srijedu.

- Mi smo ostvarili zacrtano, a to je plasman na završnicu bez poteškoća. Odigrali smo jako kvalitetan turnir, a posebno me veseli dobra utakmica naših momaka protiv Juga. Vidi se da ova momčad ima obrise jedne jake i kvalitetne ekipe koja je počela gajiti prepoznatljivu igru. Protiv Juga smo jako dobro igrali u obrani, branili igrača manje i koristili igrača više, zadovoljan sam pristupom, ali i količinom energije koju smo pokazali, kaže trener branitelja naslova pobjednika svih domaćih, ali i onog regionalnog trofeja.

Splitski stručnjak ostao je nešto dulje u svom rodnom gradu nakon uspjeha u kvalifikacijama Kupa. Put Kvarnera će u ponedjeljak, a već dan kasnije bit će sa svojom ekipom na letu za Dubrovnik, odakle će se otisnuti u Herceg Novi. Tamo su na rasporedu dvije utakmice u tri dana. U srijedu se ondje igra pod okriljem prvoga kola Lige prvaka, petak donosi početak standardnog dvokola Regionalne lige. U nedjelju je pak na tapeti novi obračun s Jugom, ovoga puta u Gružu, također za bodove u Regionalnoj ligi.

- Mi idemo utakmicu po utakmicu, jasno je da sada razmišljamo samo o Jadranu iz Herceg Novog, gdje smo i lani u Ligi za prvaka odigrali neodlučeno. Ove godine oni su još jača momčad, izdvojio bih Nikolu Janovića koji nam je i u kapici Juga znao stvarati dosta poteškoća. Mi ćemo inzistirati na pravom pristupu u obje utakmice s crnogorskom ekipom, jasno je da uvijek želimo ostvariti najbolji mogući rezultat. Trebaju nam pobjede, sezonu smo jako dobro otvorili i u tom je tonu želimo nastaviti, govori Asić.

Primorje je u utakmici protiv Juga u subotu bilo oslabljeno za tri igrača iz prve postave u bazenu. Nije bilo Anđela Šetke, Cosmina Radua i Frana Vićana. Ovog je potonjeg vrlo dobro zamijenio Duje Jelovina, splitski vratar koji se ove sezone reaktivirao u momčadi Primorja nakon jednogodišnje posudbe u POŠK-u. Možda mu je domaći bazen na Poljudu bio dodatan motiv za ostvarivanje jedanaest obrana protiv Juga. S druge strane, Marko Bijać sakupio je čak sedamnaest obrana.

- Bila je to utakmica u kojoj su obrane odradile strahovito dobar posao. Bilo je i nekoliko promašenih peteraca. Ja sam zadovoljan načinom na koji je Jelovina odmijenio Vićana, nasušno je potrebno da u svakom trenutku imamo dva vratara na istoj razini. Čestitam njemu, ali i svim igračima iza kojih je kvalitetno odrađen splitski turnir. Sada moramo gledati u budućnost, kaže Asić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.