PRIMORJE EB - JUG CO Ivan Asić: Odlučit će glad za trofejima, moramo biti pohlepni za pobjedom

Petak, 22. svibnja 2015. 12:28 Napisao/la  V.P.

Bazeni Kantrida (18.40): Primorje - Jug. Želim vjerovati da će suđenje biti pošteno i korektno te da će u sportskoj igri pobjediti bolji. Nadam se da će to biti Primorje, kaže Asić.

Vaterpolisti Primorja EB nestrpljivo očekuju posljednju, petu utakmicu finala doigravanja prvenstva Hrvatske protiv Juga CO. Nakon četiri susreta omjer je 2:2. Riječki vaterpolisti priliku za naslov imali su u srijedu u Dubrovniku, no poraženi su nakon ruleta peteraca. Primorjaši se nadaju da će u petoj utakmici još jednom Kantrida ostati neosvojiva.

- Ne razmišljamo uopće o petercima. Isključivo smo koncentrirani na našu igru, kako ćemo sprovesti u djelu ono što radimo na treningu i ono što dogovaramo. Nepoznanica nema, i mi i oni znamo kako će tko igrati. Odlučit će glad za trofejima, moramo biti gladni i pohlepni za pobjedom. Nadam se da će tribine biti ispunjene, da će podrška naših navijača biti fanatična te da će to biti podstrek igračima u vodi da izvuku i zadnji atom snage iz sebe za pobjedu, rekao je trener Primorja EB Ivan Asić.

Finalna serija itekako je naporna. Posebno kada su u pitanju dva kvalitetna protivnika kao što su Primorje i Jug. Dvije utakmice su odlučene petercima, u preostalim dvjema nijanse su odlučile pobjednika. Sve to govori u prilog tome da će današnji ogled biti prava vaterpolska poslastica, neizvjesna do posljednje sekunde.

- Kako nama, tako i njima. Znali smo da će serija biti naporna, ali ovo već ide do samih granica izdržljivosti. No, za finale se živi, za finale se trenira i igra. Netko cijeli život ne dođe u šansu da osvoji titulu, a mi imamo šansu da obranimo naslov prvaka i nastavimo niz osvajanja trofeja. Vjerujem u igrače, u publiku te da će naš bazen i dalje ostati neosvojiv, poručio je trener Asić.

Pritisak oko suđenja traje još od treće utakmice. Nastavilo se i nakon posljednje u Dubrovniku, gdje je bilo oštećeno Primorje. Danas će suditi dva strana suca Massimiliano Caputi iz Italije i George Stavridis iz Grčke, tako da možda repova i teorija zavjere više neće biti.

- Neću više uopće komentirati suđenje jer ovo sve prelazi okvire sporta. Stalno se priča o tome u medijima. Jug je sa svojim pritiskom dobio što je htio. Sada je sve to iza nas, ne možemo ništa vratiti. Moramo se koncentrirati samo na igru. Želim vjerovati da će suđenje biti pošteno i korektno te da će u sportskoj igri pobjediti bolji. Nadam se da će to biti Primorje, zaključio je trener Primorja EB Ivan Asić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.