PRO RECCO  SLAŽE DREAM TEAM

Gabriele Volpi vraća se u talijanski vaterpolo

Utorak, 21. svibnja 2013. 17:19 Napisao  I. V.

Sandra Sukna mediji su odmah vratili u Pro Recco

Gabriele Volpi vraća se u Pro Recco što je dobra vijest za svjetski vaterpolo, a loša vijest za Jug i Primorje. Još uvijek nije obznanjeno na koji se način Volpijev kapital vraća u klub, koji je desetak godina izdašno financirala njegova fondacija Social Sport. Sigurno je da će Pro Recco opet postati jedna od najboljih svjetskih klubova, kako god ušao u klub talijanski milijarder neće se vratiti praznih ruku.

 

Volpijev povratak u Pro Recco loša je vijest za Primorje budući da se odmah počelo spekulirati s povratkom bivših igrača, koji su otišli kada se Volpi odlučio privremeno povući iz kluba. Povratak Sandra Sukna u Pro Recco bio bi veliki gubitak za Primorje.

 

 Osim Sukna prema neslužbenim informacijama u Pro Recco se vraća i Aleksandar Ivović, crnogorski reprezentativac u redovima Juga. U Recco bi se trebali vratiti srpski reprezentativci Filip Filipović (Radnički, Kragujevac) i Duško Pijetlović (Crvena zvezda), koji je donedavno bio na listi želja Primorja.

 

Koliko će momčad Pro Recca opet biti jaka preostaje sačekati. Volpi se sigurno ne vraća da bi drugima gledao u leđa, a drugi u tom slučaju postaju svi ostali europski klubovi uključujući Jug i Primorje. Pro Recco je proteklog vikenda obranio titulu talijanskog prvaka u finalnoj seriji protiv Brescije. Prošle sezone Pro Recco je osvojio sve što se moglo, ove sezone odustao je od nastupa u vaterpolskoj Ligi prvaka zbog Volpijeva sukoba s LEN-om i čelnicima talijanskog saveza koji stoje iza LEN-a.

 

 

Volpi je zbog sukoba oko koncepcije europskih natjecanja odustao od Pro Recca, čime se njegova fondacija Social Sport povukla iz vaterpola. Primorje je kolateralna žrtva sukoba, predsjednik Predrag Sloboda ostao je lojalan Volpiju i odustao od natjecanja u Ligi prvaka iako se Social Sport povukao iz riječkog vaterpola. Do kraja ove sezone Social Sport je još uvijek ispunjavao ugovorne obveze, od iduće sezone Primorje i formalno više neće biti član sportske obitelji Volpi.  

 

Predrag Sloboda nedavno je naglasio da se projekt stvaranja jakog Primorja nastavlja bez obzira na ishod finalne serije protiv Juga. Nakon što je Volpi službeno najavio povratak u Pro Recco, Sloboda bi trebao postati izravni konkurent gazdi.

 

Nešto tu ne štima! Volpi nije pogledao ni jednu utakmicu finalne serije prvenstva Hrvatske, aktualni dopredsjednik Primorja Damir Mišković odavno nije bio na jednoj vaterpolskoj utakmici...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.