PRIMORJE EB - JUG CO Frano Vićan, vratar Primorja EB: Jug nas nema čime iznenaditi

Subota, 16. svibnja 2015. 09:30 Napisao/la  V.P.

Bazeni Kantrda (19): Primorje EB - Jug CO. Kada smo posljednji put izgubili na Kantridi od Juga oni su bili puno jača momčad, a mi autsajderi. Od tada se sve promijenilo, kaže Vićan

Vaterpolisti Primorja Erste banke večeras s početkom u 19 sati igraju treću utakmicu finala doigravanja prvenstva Hrvatske protiv dubrovačkog Juga. Nakon dva odigrana susreta omjer pobjeda je 1:1. Primorjaši su imali priliku u Dubrovniku svoju prednost povećati na teško dostižnih 2:0, no pad koncentracije primorjaša Jug je iskoristio.

- U Dubrovniku je bilo fantastično jer smo dvije četvrtine bez neke senzacionalne igre kontrolirali igru i držali rezultat. Jug je iskoristio naš pad koncentracije. Dobra je to stvar za hrvatski vaterpolo da imaš šest, sedam polivalentnih igrača koji mogu igrati na više pozicija. No, mislim da danas neće stvarat probleme. Jug nas nema sa čime iznenaditi, mišljenja je iskusni vratar Primorja EB Frano Vićan.

Kantrida je dvije godine neosvojiva utvrda Primorja. Riječki vaterpolisti ne znaju za poraz na domaćem plivalištu i tu tradiciju namjeravaju nastaviti.

- Kada smo posljednji put izgubili na Kantridi od Juga oni su bili puno jača momčad, a mi autsajderi. Od tada se sve promijenilo. Tu su gostovale i puno jače momčadi, pa nas nisu uspjele pobijediti. Mi ćemo dati svoj maksimum i mislim da možemo jako puno na svom bazenu. Zapravo, sve ovisi najviše o nama i našoj igri. Što se tiče psihološkog pritiska i prednosti u finalnoj seriji nema razlike. Svaka je utakmica važna dok ne dođeš do tri pobjede, igrao doma ili u gostima. Jednako tako svaka je utakmica priča za sebe, zaključio je vratar Vićan.

Primorjaši očekuju pun bazen i glasnu podršku s tribina koja itekako pomaže u ključnim trenucima utakmice. Trenersku funkciju u večerašnjems usretu obnašat će sportski direktor Zoran Roje, dok će kažnjeni Ivan Asić dvoboj pratiti sa tribine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.