FINAL SIX BARCELONA Pro Recco pobijedio Barcelonetu, Pijetlović odlučio šest sekundi prije kraja

Petak, 29. svibnja 2015. 21:07 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Susret poluzavršnice: CN Barceloneta - Pro Recco 11:12 (3:2, 4:3, 3:5, 1:2). Bili su španjolci blizu, šest sekundi djelilo ih je do novih peteraca, ali protiv Pro Recca nisu prošli

Final Six vaterpolske Lige prvaka - poluzavršnica

CN BARCELONETA - PRO RECCO 11:12 (3:2, 4:3, 3:5, 1:2)

Otvoreniu bazen Bernat Picornell. Gledatelja 2.200

Suci: Radoslaw Koryzna (Poljska) i Georgios Stavridis (Grčka). Delegati: Steffan Botlik (Slovačka) i Dejan Perišić (Srbija)

CN BARCELONETA: Pinedo, Sziranyi, Perrone 4, Oneto, Espanol, Minguell 1, Roca, Echenique 2, Ubović 2, Fernandez 1, Escribano, Tahull 1, Linares

PRO RECCO: Tempesti, Prlainović, Joković 1, Figlioli 1, Giorgetti 2, Pijetlović 3, Giacoppo, Aicardi, Di Fulvio, Filipović 5 (2), Ivović, Gitto, Pastorino

Igrač više: CN Barceloneta 6 (3) Pro Recco 9 (7)

Peterci: CN Barceloneta 0 (0) Pro Recco 2 (2)

Bili su španjolci blizu, šest sekundi djelilo ih je do novih peteraca, ali protiv Pro Recca nisu prošli. Vaterpolisti Primorja tako će protiv talijanskog prvaka u subotu od 19.30 sati igrati u velikom finalu Lige prvaka. Duško Pjetlović zabio je svoj treći pogodak u akciji s igračem više nakon isključenja dosadašnjeg Barcelonetinog junaka Perronea.

Krenula je domaća momčad isto kao u četvrtak, početnim vodstvom od 2:0 nakon samo dvije minute igre. Zabijali su Tahull i Perrone pa se i talijanska ekipa našla u početnom šoku. Pijetlović je tek uspio smanjiti, no prednost je ostala na dva pogotka zahvaljujući novom golu naturaliziranog Brazilca Perronea. Peti pogodak u prvom periodu djelo je Alexa Giorgettija, pojedinca u redovima Pro Recca koji se najbolje snalazio ispred domaćeg gola u početnoj fazi utakmice.

U 12. minuti talijani konačno dolaze do rezultatskog egala. Isključenje Fernandeza koristi Pijetlović, samo minutu kasnije Filipović je pogodio za njihovo prvo vodstvo (3:4). Serijom 3:0 jezičac na vagi ponovno seli na stranu Barcelonete. U manje od devedeset sekundi Ubović i dvaput Perrone vode Španjolce na 6:4. U igri s igračem više golove su do poluvremena izmijenili Filipović i Echenique, Barceloneta je vodila 7:5, a naznake kraja iznenađenja nisu se niti vidjele.

Ipak, do dvadesete minute stvari su ponovno bile na početku. Dva je puta igrača više iskoristio Filipović (Oneto, Sziranyi) za 7:7. To je bila samo uvertira za novi ulazak Barcelonete u seriju iskrojenu golovima Echeniquea i Ubovića koju je prekinuo Maro Joković, golom za 9:8. U posljednju četvrtinu ušlo se s 10:10, Filipović i Figlioli poništili su učinak Fernandeza.

Tek u posljednje dvije i pol minute utakmica je riješena u korist Talijana. Giorgetti je pogodio nakon trećeg isključenja Roce, a na završno izjednačenje vratio je Minguell. Odlučio je Pijetlović, pa će Pro Recco u veliko finale s Primorjem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.