COSMIN RADU U PRIMORJU

Svjestan sam velikih ambicija Primorja EB

Četvrtak, 30. svibnja 2013. 11:51 Napisao  Marko Babić

Radu nam otvara puno više kombinacija s igračem više, rekao je Zoran Roje

Cosmin Radu u četvrtak je službeno predstavljen kao novo pojačanje Primorja EB. Radu svratio je na kratko u Rijeku budući da već u petak putuje za Rumunjsku na reprezentativne pripreme. Rumunjski reprezentativac, koji je dosad nosio kapicu Mladosti, tako je postao prvo pojačanje riječkog kluba za iduću sezonu.

- Za mene je ovo velika čast. Sretan sam, čast mi je doči u jednu ovakvu sredinu. Svjestan sam koje su ambicije kluba i što se od mene očekuje. Vjerujem da ću biti na pravoj razini i opravdati ambicije, ustvrdio je Cosmin Radu koji je u paru s Igorom Hinićem.  

- Odlično mu je bilo u Mladosti igrati s Igorom Hinićem. Mogu reći da je to bilo najbolje razdoblje moje karijere. Igrao sam s vrhunskim centrom, izmijenjivali smo se svake dvije, tri minute i radili smo jaki pritisak, rekao je Radu koji ima hrvatsko državljanstvo što Primorju otvara nove mogućnosti u potrazi za dodatnim pojačanjima.

O budućim planovima progovorio je i Zoran Roje.

- Već četvrtu godinu stvaramo ekipu. Ova sezona donijela nam je dva trofeja, ambicije i dalje rastu. U analizama procijenili smo da nam nedostaje vrhunski centar. Zahvaljujuem se Franu Paškvalinu, mislim da je Fran kvalitetno odradio svoj dio. Njemu je istekao ugovor, odlučili smo se za opciju koju smatarmo da je kvalitetnija, rekao je Roje.

- Radu je ljevak što mu daje kvaitetu više. Kvalitetan je ispred gola. Rijetki su centri koji mogu igrati i na vanjskim pozicijama, posebice s igračem više. S igračem više otvara nam puno više kombinacija i vjerujem da ćemo i u tom segmentu biti bolji, dodao je Roje.

U Primorju prijelazni rok se tek počinje zahuktavati.

- Što se tiče bekovske pozicije imamo neke opcije. S Jelačom smo se dogovorili da smo u fazi čekanja, ovisno o tome da li ćemo pronaći neko drugo rješenje. Davor Car je zbog zdravstvenih problema morao odustati, želja nam je da drugi vratar bude Duje Jelovina koji je mlad i perspektivan, dok bi ulogu trećeg golmana dobio Fran Čubranić, iz naše omladinske škole, ustvrdio je Roje.

- Namjeravamo i dva mjesta u seniorskom pogonu ostaviti za igrače iz naše škole. Tu računamo na Mudražiju i Peroša, ali i neke druge. Inače, kao što znate, jedan od ciljeva je da Opatija zaigra u Jadranskoj ligi što bi bila odlična mogućnost da se naši juniori kale kroz jedno takvo natjecanje, zaključio je Zoran Roje.

Predrag Sloboda, Cosmin Radu i Zoran Roje

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.