WTA Sydney: Poraz Mirjane Lučić-Baroni u prvom kolu kvalifikacija

Petak, 04. siječnja 2013. 20:03 Napisao/la  SC

WTA Sydney, kvalifikacije, 1. kolo: Čepelova - Liučić-Baroni 7:5, 3:6, 7:6(4)

 

 Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni poražena je na startu kvalifikacija WTA turnira u australskom Sydneyju od Slovakinje Jane Čepelove sa 5:7, 6:3, 6:7(4). Nakon dva i pol sata igre naša je igračica propustila plasirati se u 2. kolo kvalifikacija, iako je imala break-prednosti u odlučujućem trećem setu. Čepelova je poravnala i odvela set u tie-break, u kojem je bez većih problema slavila sa 7-4.

Razloge poraza Lučić-Baroni može tražiti u niskom postotku ubačaja prvog servisa (55 posto), no što je još značajnije niskoj realizaciji realizacije poena nakon drugog servisa. Naime, osvojila je 17 od 51 poena nakon drugog servisa, a uz to je napravila i 13 dvostrukih pogrešaka!

Lučić-Baroni realizirala je osam od 20 ponuđenih prilika za break, a Čepelova sedam od 19. U konačnici je Slovakinja ipak osvojila pet poena više (123:118), te izborila plasman u 2. kolo kvalifikacija izrazito jakog turnira.

WTA Sydney, kvalifikacije, 1. kolo: Čepelova - Liučić-Baroni 7:5, 3:6, 7:6(4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.