WTA: Na Li razveselila domaće navijače u Shenzhenu

Subota, 05. siječnja 2013. 13:50 Napisao/la  SC

Finale: Na Li (Kina, 1) - Klara Zakopalova (Češka, 5) 6:3, 1:6, 7:5

Najbolja azijska tenisačica Kineskinja Na Li pobjednica je WTA turnira u Shenzhenu. U finalu je u tri seta bila bolja od Čehinje Klare Zakopalove nakon dva sata i četiri minute igre. Prvo izdanje WTA turnira u Shenzhenu proteklo je prema željama organizatora. U finalu su imali domaću igračicu, ona je osvojila naslov pobjednice i to u neizvjesnom i dobrom finalu. No, živjela je Kineskinja opasno i u ovom dvoboju u koji je ušla svjesna činjenice da nakon tri dosadašnja ogleda ima negativan omjer protiv Čehinje od 1:2, a situaciju je dodatno otežao pritisak jer su domaći navijači očekivali sigurnu pobjedu svoje ljubimice.

Na Li je u polufinalu u kineskom dvoboju lakoćom nadigrala Shuai Peng, općenito tijekom turnira je bila vrlo nadmoćna, međutim u finalu je naišla na prvi teži posao. Nakon što je prilično rutinirano uspjela uzeti prvi set sa 6:3, Li je odigrala svoj najlošiji set na turniru, vrlo brzo upala je u probleme  i Zakopalova je drugi set uzela sa 6:1 i produžila meč.

Treći set je donio puno uzbuđenja. Već u uvodnom gemu Zakopalova je stigla do breaka no Kineskinja je u pravi čas pronašla sebe i svoju igru i osvojila pet od šest narednih gemova za vodstvo od 5:2, no dozvolila je petoj nositeljici da se još jednom vrati u meč. Kod 5:4 je servirala za meč, ali je Zakopalova stigla do 0:40 i uspjela produžiti neizvjesnost izjednačivši na 5:5. Međutim, neizvjesnost nije potrajala. Kod 6:5 je Zakopalova servirala za ostanak u meču, međutim Li je stigla do 30:40 i prve meč lopte koju je odmah i iskoristila i unatoč deset dvostrukih servis pogrešaka i problemima pri završavanju meča, stigla je do pobjede iako je na kraju Zakopalova osvojila ukupno poen više. Bio je ovo sedmi naslov najbolje kineske tenisačice i drugi na domaćem tlu nakon Guangzhoua 2004 godine. Zakopalovoj je ovo bilo 12 finale WTA turnira i čak deseti poraz, pa je ovakav ishod finala i očekivan.

WTA Shenzhen, finale: Na Li (Kina, 1) - Klara Zakopalova (Češka, 5) 6:3, 1:6, 7:5.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.