WTA: Na Li i Shuai Peng brane boje Kine u prvom polufinalu Shenzhena

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 18:26 Napisao/la  SC

U završnici će imati dvije domaće igračice i to one najjače Na Li i Shuai Peng koje su upisale očekivane četvrtfinalne pobjede

Organizatori prvoga izdanja WTA turnira u kineskom Shenzhenu mogu biti zadovoljni. U završnici će imati dvije domaće igračice i to one najjače Na Li i Shuai Peng koje su upisale očekivane četvrtfinalne pobjede.

Usprkos dvama dobrim nastupima treći srpski reket Bojana Jovanovski nije uspjela protiv najbolje Kineskinje Na Li izboriti polufinale. Jovanovski je u drugom setu uspjela spasiti četiri meč lopte, vratiti jedan izgubljeni servis, ali je onda ponovno izgubila svoj početni udarac i Kineskinju promovirala u polufinale na radost domaćih navijača.

Francuskinja Marion Bartoli "šaptom je pala" u četvrtfinalnoim dvoboju protiv Klare Zakopalove koja je prilično brzo došla do pobjede uz izgubljenih tek pet gemova. U prvom setu je Bartoli dobro krenula, imala sve do sredine seta break prednosti, ali onda je počela griješiti i Zakopalova je odigrala u dobrom ritmu do kraja mečai izborila polufinale.

Mlada Njemica Annika Beck pošteno je namučila šestu nositeljicu Shuai Peng. Beck je meč odvela u tri seta dobivši prvi set i uz propuštenu veliku priliku u drugom setu. U drugom setu je imala 5:4 i servis za meč, došla je do jedne meč lopte, no nije ju uspjela realizirati. Peng je to kaznila i kasnije dominirala mečom ne dopustivši Beck više niti jednom da joj opasnije zaprijeti i dođe do nove velike prilike.

Očekivanu pobjedu upisala je Rumunjka Monica Niculescu koja je u dva seta nadigrala domaću igračicu Yi-Miao Zhou kojoj je ovo bio rezultat karijere.

WTA Shenzhen, četvrtfinale: Shuai Peng (Kina, 6) - Annika Beck (Njemačka) 2:6, 7:5, 6:2, Na Li (Kina, 1) - Bojana Jovanovski (Srbija, 8) 6:3, 6:3, Klara Zakopalova (Češka, 5) - Marion Bartoli (Francuska, 2) 6:3, 6:2, Monica Niculescu (Rumunjska) - Yi-Miao Zhou (Kina) 6:4, 6:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.