Miami: Ivan Dodig slomio Lacka, Ajla Tomljanović izbacila Juliu Georges

Četvrtak, 21. ožujka 2013. 22:47 Napisao/la  SC

ATP Miami: Dodig (Hrvatska) - Lacko (Slovačka) 4:6, 6:0, 6:4. WTA, Miami: Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) - Julija Görges (Njemačka, 24) 7:6(4), 6:2

Ivan Dodig pridružio se Marinu Čiliću u drugom kolu Miamija. Čilić je u ulozi devetog nositelja na startu bio slobodan, dok je Dodig (54.) svoje mjesto u sljedećoj rundi morao izboriti pobjedom nad Lukašom Lackom, 81. tenisačem na ATP ljestvici. Bilo je 4:6, 6:0, 6:4 poslije jednog sata i 51 minute igre. Slovak je osvojio prvi set zahvaljujući breaku kod 5:4, a Dodig je uzvratio furioznim drugim setom. Lacko se u toj dionici mučio na svom servisu i Dodig je to iskoristio na najbolji mogući način. Imao je sve tri break lopte i sve tri realizirao.

U treći je set Lacko ušao ranim breakom za 2:0. No tada je uslijedila nova Dodigova serija. S tri uzastopna breaka Hrvat je odjurio na naizgled komfornih i nedostižnih 5:2, ali nije mogao bez komplikacija dovršiti meč.

Lacko je nadoknadio jedan izgubljeni servis i potom mu priprijetio na 30-30 kod 4:5, no hrvatski je tenisač ipak uspio osvojiti iduća dva poena i zaključiti meč.

Dvadesetosmogodišnji Međugorac ovom je pobjedom obranio lanjske bodove osvojene u Miamiju te od sada nadalje ne može biti u minusu. Prošle godine u drugom je kolu izgubio od Floriana Mayera, a ove godine u toj fazi turnira ide na 20. nositelja Johna Isnera, s kojim se do sada nije susretao. Čilić u svom dvoboju drugog kola igra protiv Santiaga Giralda. Ukoliko obojica hrvatskih tenisača ostvare pobjede, u trećem će kolu međusobno odmjeriti snage.

Mlada 19-godišnja Zagrepčanka Ajla Tomljanović, plasirala se u treće kolo tog jakog turnira u Miamiju  pobijedivši 24. nositeljicu Juliju Georges sa 7:6 (4), 6:2.

Nagovještaj izuzetno uzbudljivog prvog seta imala je Ajla Tomljanović već u prvom gemu, kada je stvorila tri break prilike protiv iskusnije protivnice. Prva iskorištena break lopta otišla je na stranu hrvatske predstavnice, no Georges nije dugo čekala da uzvrati udarac (3:3). Mirniji tijek poprimila je igra do rezultata 5:5, a onda Tomljanović iz trećeg pokušaja slama protivnici servis i odvaja se na 6:5. Ipak, situaciju je morala rješavati u trinaestoj igri, obzirom da je njemačka tenisačica "reprizirala" događaje s početka seta kada se odmah nakon izgubljenog servisa vratila u igru. Furiozan uvod u tie-break (5-0) okončan je sa 7-4 nakon druge iskorištene set lopte Ajle Tomljanović.

U istom tonu započela je i drugi set, gdje je na startu Ajla povela s 2:0. Po starom običaju, Njemica vraća istom mjerom, no Hrvatica se ne zaustavlja samo na jednom breaku. Dolazi do 4:1, potom 5:2, a za kraj još jednom oduzima servis pet godina starijoj Georges i doseže treće kolo Miamija gdje će igrati s pobjednicom dvoboja Bartoli - Petkovic.

Meč je trajao gotovo dva sata (sat i 52 minute), a jednosatni setovi imali su puno break prilika. Devetnaestogodišnja Hrvatica upisala je šest aseva, pet dvostrukih pogrešaka te čak 15 break lopti. Imala je 70% poena na prvom i 46% na drugom servisu. S druge strane, Görges je imala dva as servisa, deset dvostrukih pogrešaka, deset prilika za break te 65% na prvom i 31% na drugom servisu.

ATP Masters 1000 Miami, 1. kolo: Dodig (Hrvatska) - Lacko (Slovačka) 4:6, 6:0, 6:4

WTA Miami, drugo kolo: Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) - Julija Görges (Njemačka, 24) 7:6(4), 6:2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.