US Open: Serena Williams slomila Viktoriju Azarenko u finalu za 15. Grand slam karijere

Ponedjeljak, 10. rujna 2012. 08:25 Napisao/la  SC

Finale US Open: Serena Willams - Viktoria Azarenko 6:2, 2:6, 7:5


Serena Williams pobjednica je US opena! Williams je u finalu bila bolja od Viktorije Azarenko sa 6:2, 2:6, 7:5, a američka tenisačica na domaćem terenu stigla je do 15. Grand slam naslova, četvrtog na terenima US Opena. Zanimljiv je podatak da je Serena prva igračica nakon Martine Navratilove koja je turnir osvojila, a imala je više od 30 godina.

Serena je silovito ušla u susret i činilo se da će to biti još jedna lagana pobjeda. Ali, bjeloruska tenisačica nije imala namjeru lako odustati, u drugoj dionici dvaput je oduzela servis Sereni i to je bilo dovoljno da susret ode u treći set što je bilo ujedno prvo finale u tri seta na US Openu nakon 17 godina.

Azarenka je u trećem setu imala 5:3 i 30:30, no Williams je izvukla svoj servis i ubrzo je stigla do tri break lopte (0:40). Azarenko je praktički nestala s terena i Serena Williams ubrzo je proslavila naslov.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.