Tereza Mrdeža nakon trosatnog maratona nije uspjela izboriti glavni ždrijeb Australian Opena

Subota, 12. siječnja 2013. 14:26 Napisao/la  SC

Australian Open, 3. kolo kvalifikacija: Greta Arn (Mađarska, 3) - Tereza Mrdeža (Hrvatska) 6:4, 5:7, 6:4

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža nije uspjela izboriti nastup u glavnom ždrijebu prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena koji u ponedjeljak počinje u Melbourneu.

Nakon što je u prvom kolu kvalifikacija pobijedila Ruskinju Irinu Hromačevu (6:3, 5:7, 6:0), a u drugom Izraelku Juliju Glushko (0:6, 6:4, 6:3), u posljednjem kolu kvalifikacija 22-godišnju Porečanku zaustavila je mađarska tenisačica Greta Arn, koja je slavila sa 6:4, 5:7, 6:4 nakon dva sata i 55 minuta teške borbe. Mađarica, treća nositeljica kvalifikacija, prije dvije godine bila je 40. tenisačica svijeta, a sada je na 113. mjestu, čak 106 mjesta bolje rangirana od hrvatske igračice.

Bio je to meč u kojemu je Arn devet puta oduzela servis Mrdeži i osam puta ga izgubila. U odlučujućoj dionici Mađarica je napravila tri breaka prema Mrdežina dva. Mađarica je imala čak 26 break-lopti u meču, ali realizirala ih je devet, Mrdeža je puno bolje koristila svoje prilike za oduzimanje servisa, 8 od 9. Koliko je meč bio izjednačen kazuje činjenica da je Arn osvojila samo dva poena više (117-115).

Nakon ispadanja Mrdeže, Hrvatska je ostala na šest predstavnika u 1. kolu Australian Opena. Kod tenisača igrat će Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, a kod tenisačica Petra Martić, Donna Vekić i Mirjana Lučić Baroni.

Australian Open, 3. kolo kvalifikacija: Greta Arn (Mađarska, 3) - Tereza Mrdeža (Hrvatska) 6:4, 5:7, 6:4.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.