Petra Martić predala meč u finalu Kuala Lumpura

Nedjelja, 04. ožujka 2012. 09:58 Napisao  Marko Babić

Martić - Hsieh 6:2, 5:7, 1:4 - predaja Martić. Hrvatska tenisačica u isti dan igrala je polufinale te je svladala Jelenu Janković 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5), ali u finalu nije bilo snage


Petra Martić nije uspjela doći do prve titule u karijeri, hrvatska tenisačica predala je susret protiv Su-Wei Hsieh kod rezultata 2:6, 7:5 i 4:1 za tenisačicu iz Taipea.

Martić je na otvaranju susreta povela 3:1, na kraju je osvojila prvu dionicu s dva breaka, dok Hsieh nije imala niti jednu priliku za oduzimanje servisa. Sve je izgledalo da bi to mogao biti sretan dan za hrvatsku tenisačicu. Krajem drugog seta kod zaostatka 5:6 Hsieh je došla do prvog breka i odvela meč u treći set.

Postalo je ubrzo očito da Martić neće moći izdržati ritam, Hsieh je pobjegla na 1:4, a hrvatska tenisačica predala je meč i Hsieh je došla do prve titule u karijeri. Unatoč porazu bio je to uspješan tjedan za Petru Martić

Očito nije bilo snage budući da je isti dan Martić morala igrati i polufinale u kojem je bila bolje od druge nositeljice Jelene Janković 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5). Petra je već tim rezultatom ostvarila najveći uspjeh u karijeri, a na putu prema finalu protiv Janković je uspjela spasiti i meč loptu u trećem setu.

Janković je u trećoj dionici vodila 6:5 i imala meč loptu na servis hrvatske tenisačice. Janković nije iskoristila priliku, kao što nije znala iskoristiti vodstvo 2:0 u odlučujućoj igri. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.