Petra Martić i Mirjana Lučić ispale na WTA turniru u Miamiju

Utorak, 20. ožujka 2012. 20:23 Napisao/la  Ivan Milatić

Petra Martić ispala je u prvom kolu Miamija, bolja od nje bila je bugarska tenisačica Cvetana Pironkova. Mirjana Lučić poražena je od Ukrajinke Bondarenko

Ni na drugom od dva uzastopna jaka turnira na sjevernoameričkom tlu Petra Martić nije došla do pobjede. U prvom kolu Indian Wellsa prije 11 dana izgubila je od Amerikanke Lauren Davis u dva seta (6:2, 7:6 (7)), a bolje nije prošla ni u Miamiju. Zapravo prošla je iu gore. Nakon samo 68 minuta igre deklasirala ju je 46 tenisačica svijeta Bugarka Cvetana Pironkova sa 6:3, 6:2 upisavši i treću pobjedu u isto toliko susreta sa prvim hrvatskim reketom.

Bila je to cjelokupno loša partija najbolje hrvatske tenisačice. Na servisu je Martić osvojila manje od polovice poena (48%), a na reternu samo 12 od 48 (25%), a još je pogubnije to ako se zna da je Pironkova u cijelom meču imala tek 44% prvog servisa.

Martić je, doduše, dobro startala i odmah u prvom gemu meča napravila break. No, to je bio jedini svijetli trenutak iz njezine perspektive. Pironkova je ukupno realizirala četiri od devet break lopti, a Martić jednu od tri. U drugom setu hrvatska tenisačica osvojila je samo tri poena protiv servisa.

WTA Miami, 1. kolo: Martić (Hrvatska) - Pironkova (Bugarska) 3:6, 2:6

Nakon što je Petra Martić ispala u prvom kolu glavnog turnira, Mirjana Lučić zapela je u drugom kolu kvalifikacija u meču prepunom preokreta. Iako je osvojila prvi set, a u trećem dvaput imala break prednosti, Mirjana Lučić izgubila je meč drugog kola kvalifikacija i neće vidjeti glavni turnir Miamija. Bolja od nje je s 4:6, 6:2, 6:4 bila druga nositeljica, Katerina Bondarenko iz Ukrajine.

U prvom setu Bondarenko je prva napravila break, da bi potom Lučić napravila preokret s dva breaka.U drugom setu Ukrajinka je čak triput oduzela servis Lučić, koja je u tom periodu odservirala čak šest dvostrukih pogrešaka. No, Hrvatica je u trećem setu vodila 2:1 i 4:3 sa servisom, ali nije uspjela iskoristiti stečenu prednost. S tri uzastopna gema pri zaostatku 4:3 75. tenisačica svijeta izborila je pobjedu poslije jednog sata i 55 minuta igre.

Na kraju, ni jedna ni druga nisu se proslavile igrom na svojim početnim udarcima. Bondarenko je napravila 13 dvostrukih pogrešaka (7 u trećem setu), a Lučić 14. I dok su još i solidno igrale poslije prvog servisa, na drugom nisu osvojile niti trećinu poena. Bondarenko je realizirala sedam od 18 break lopti, a Lučić, koja još od listopada prošle godine nije spojila dvije pobjede, pet od 13.

WTA Miami, 2. kolo kvalifikacija:Lučić (Hrvatska) - K. Bondarenko (Ukrajina, 2) 4:6, 6:2, 6:4


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.