Hopman cup: Španjolski miks i drugi dan zaredom "furiji" osigurao pobjedu

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 16:33 Napisao/la  I. M.

Skupina B, 2. Kolo: Španjolska (4) - Francuska (7) (Fernando Verdasco - Jo Wilfried Tsonga 5:7, 3:6, Anabel Medina Garrigues -Mathilde Johansson 6:3, 6:2, Verdasco/Medina Garrigues - Tsonga/Johansson 6:3, 6:3)

I drugi meč drugoga kola skupine B Hopman Cupa odlučen je nakon igre mješovitih parova. Fernando Verdasco i Anabel Medina Garrigues bili su ipak na kraju bolji od Jo Wilfrieda Tsonge i Mathilde Johansson sa 6:3, 6:3 i donijeli su Španjolskoj drugu pobjedu u skupini.

Hopman Cup
Skupina B, 2. Kolo: Španjolska (4) - Francuska (7) (Fernando Verdasco - Jo Wilfried Tsonga 5:7, 3:6, Anabel Medina Garrigues -Mathilde Johansson 6:3, 6:2, Verdasco/Medina Garrigues - Tsonga/Johansson 6:3, 6:3).

Meč Fernanda Verdasca i Joa Wilfrieda Tsonge imao je dva poluvremena. U prvome je dominirao Verdasco, vodio je s 5:3 u prvom setu, kod 5:4 servirao je za set i propustio realizirati tri set lopte i onda stao. Imao je Verdasco break od četvrtoga gema, ali nije uspio konkretizirati ono što je dobroga do tada napravio. Tsonga je sa druge strane imao break loptu za 2:0 i od tada pa do desetoga gema prvoga seta nije imao nikakve prigode. Onda je najprije spasio tri set lopte da bi potom realizirao treću break loptu za izjednačenje na 5:5. Potom lako drži servis i onda opet koristi treću set loptu nakon Verdascove dvostruke servis pogreške za 7:5.

Tsongina serija nastavila se i u drugom setu. Nakon šest uzastopnih gemova imao je set i 2:0 a onda je Verdasco napravio novi break. No, Tsonga opet oduzima servis Španjolcu za 3:1. Verdasco u narednom gemu pokušava uzvratiti istom mjerom, stiže do 15:40 ali Tsonga serijom neobranjivih servisa odlazi na 4:1. Do 5:2 išlo je sa servisom a onda je Tsonga priču završio novim breakom bez izgubljenog poena za konačnih 7:5, 6:2.

Dvoboj Anabel Medin Garrigues i Mathilde Johansson bio je izjednačen do 3:3 u prvom setu a onda je Španjolka pokazala puno bolju igru. Najprije je uz dva breaka stigla do seta sa 6:3 a onda i povela 2:0 u drugom uz oduzeti servis. No Johansson je odmah vratila izgubljeno i smanjila na 2:1, pa su buslijedila tri nova uzastopna breaka, a onda je Medina zadržala servis za 5:2 i na nuli oduzela servis Francuskinji i nakon sat i 17 minuta poravnala meč na 1:1.

U miksu su prvi do breaka stigli Francuzi za 2:1, no odmah potom svoj je servis izgubila Johansson i rezultat je poravnat na 2:2. Sa servisima se išlo do 4:3 a onda je red na servis došao na Johansson koja je opet izgubila servis i omogućila Verdascu da set mirno privede kraju sa 6:3.

Naravno i osmi puta uzastopno u danu fransuka je igračica švedske krvi izgubila svoj početni udarac i Španjolska je povela sa 2:1 uz servis. Napokon je i Johansson osvojila servis smanjivši na 4:3, no onda je prvi puta Tsonga izgubio servis za konačnih 6:3, 6:3 i pobjedu Španjolske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.