OPROŠTAJ

Div sa Šalate završio karijeru

Srijeda, 21. veljače 2024. 09:19 Napisao/la  SC

Ivo Karlović objavio kraj na društvenoj mreži

Ivo Karlović
Ivo Karlović

Ivo Karlović, 44-godišnji hrvatski tenisač na društvenim je mrežama objavio kako se oprašta od aktivnog igranja i odlazi u mirovinu. "Doktor Ivo" svojedobno je izjavio da možda neće nikada objaviti da je službeno završio s tenisom, no "Div sa Šalate" ipak se od tenisa oprostio objavom na društvenoj mreži X.

Karlović je svoj zadnji meč odigrao 2021. godine u kvalifikacijama za Indian Wells, a u karijeri je ostvario 371 ATP pobjedu, osvojio je osam turnira i Davis Cup 2006. godine.

U objavi "Diva sa Šalate" stoji:

Dragi fanovi i prijatelji,

Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom! Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim službeno objaviti umirovljenje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću i dugu karijeru, koja je počela iznimno skromno, posebno za tenisača. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao, jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati.

Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao tenisača. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće. Obitelj mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju.

Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tijekom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo.

Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerojatna iskustva na turneji s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam."

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.