DAVIS CUP U RIJECI Vedran Martić: Ništa još nije gotovo! Nije to nogomet da vodiš 2:0 i čekaš da sudac svira kraj! U susretu parova čeka nas iznimno težak meč!

Subota, 04. veljače 2023. 22:25 Napisao/la  SC

Thiem sam može reći kako je igrao, za mene je bilo dobro. Dobio sam, kazao je nakon pobjede Borna Gojo

Vedran Martić: Ništa još nije gotovo! Nije to nogomet da vodiš 2:0 i čekaš da sudac svira kraj!  U susretu parova čeka nas iznimno težak meč!
Foto: Mario Ćužić/HTS

Nakon prvog dana kvalifikacijskog susreta Davis Cupa u Rijeci Hrvatska protiv Austrije vodi s 2:0!

Prvi bod za našu reprezentaciju osvojio je Borna Ćorić protiv drugog gostujućeg igrača Denis Novaka (144. na ATP listi), bilo je 6:3, 7:5.

Nakon njega, Borno Gojo je u još jednom nadahnutom izdanju srušio najboljeg austrijskog tenisača Dominica Thiema, nekad trećeg igrača svijeta – 6:3, 7:6(2).

- Jako sam zadovoljan svojim nastupom, posebice se to odnosi na servis koji posljednjih nekoliko mjeseci nije bio na očekivanoj razini. Osjećaj se polako vraća, rekao je nakon pobjede Ćorić i osvrnuo se na meč protiv Novaka.

- Mislim da smo obojica igrali dobro. U drugom me je setu prilično pritisnuo, no break kod 5:5 ga je slomio, zaključio je Zagrepčanin uz nadu da će susret protiv Austrijanaca biti riješen već nakon nedjeljnog susreta parova. Takav rasplet realnim je učinio Borna Gojo velikom pobjedom protiv Thiema.

- Dobar meč za mene, mentalno je uvijek malo lakše kad se u susret ulazi s vodstvom od 1:0. Hvala Borni Ćoriću što mi je to omogućio. No, iako imamo 2:0 još ništa nije gotovo. Nadam se da možemo sve završiti već u parovima, no tamo često odlučuje jedna lopta. Bez obzira na sve, Borna (Ćorić) i ja smo, ako bude potrebno, spremni dovršiti posao, uvjerava Gojo.

Što se tiče meča protiv Thiema, reći će:

- Odigrao sam dobro, uvijek je tako kad ne izgubim svoj servis. Thiem se vraća nakon ozljede, mislim da je kraj prošle godine odigrao jako dobro, on uvijek ima klasu. Thiem sam može reći kako je igrao, za mene je bilo dobro. Dobio sam, s osmjehom će Gojo.

- Idealan scenarij za nas nakon prvog dana. Oba su naša igrača odigrali odlične mečeve. Ćorić je očekivano pobijedio raspoloženog Novaka, a Gojo iznenadio Thiema. U susretu parova u nedjelju čeka nas iznimno težak meč. Ništa još nije gotovo. Nije to nogomet da vodiš 2:0 i čekaš da sudac svira kraj. Moramo osvojiti treći bod. Svi su u momčadi toga svjesni i nema opuštanja, upozorava izbornik Vedran Martić.

U nedjelju mečevi počinju u 13 sati, a prvi je na rasporedu susret parova – Ivan Dodig i Nikola Mektić odmjerit će snage s Alexanderom Erlerom i Lucasom Miedlerom.

Nakon njih, ako bude potrebno, trebali bi igrati Ćorić i Thiem , a zatim i Gojo i Novak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.