HRVATSKA - SAD 3:2 Željko Krajan: Tek kad zaigramo u polufinalu postat ćemo svjesni što smo napravili

Ponedjeljak, 18. srpnja 2016. 08:59 Napisao/la  SC

Četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa: SAD - Hrvatska 2:3. Marin Čilić i Borna Ćorić zadnjeg dana ostvarili senzacionalni preokret

Hrvatska je ostvarila sportski podvig plasmanom u polufinale Davis Cupa!

Amerikanci su prvog dana meča u Portlandu vodili 2:0, da bi neviđeni preokret najavili Ivan Dodig i Marin Čilić koji su u igri parova nadigrali najbolji par na svijetu, braću Bryan.

- Tek kad zaigramo u polufinalu pred svojim navijačima postat ćemo svjesni što smo napravili. Igrati polufinale Davis Cupa kroz ovakav ždrijeb i uvjete u kojima smo bili daje nam poticaj za dalje. Najavljivali smo da bi ova sezona mogla biti velika i to se pokazalo. Idemo dalje i spremni smo ići do kraja, kaže izbornik Željko Krajan.

Marin Čilić je u nedjelju navečer donio izjednačenje pobjedom 7:6, 6:3, 6:4 protiv Johna Isnera, a onda je u odlučujućem meču Borna Ćorić pobijedio Jacka Socka 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 i osigurao senzaciju.

Na kraju je junak postao Borna Ćorić, koji je pobijedio objektivno boljega i iskusnijeg protivnika. Put prema senzaciji pokazao je Ćilić sjajnim izdanjima u igri parova i singlu:

- Nisam nikada vidio Isnera u tako dobrom izdanju kao u prvom setu. Bio sam stvarno u velikim problemima na servisu, ali sam se uspio dovući do tie-breaka i odigrati ga dobro. Znao sam koliko je bitan taj set i od tog trenutka stvari su krenule meni u korist. Zadnja dva seta sam odigrao fenomenalno. Navijači su bili fenomenalna podrška. Osjetili smo u subotu koliko su nam dali vjetar u leđa. Ja sam igrač koji uživa u takvoj atmosferi, iako možda na meču ne pokazujem toliko emocija. Takvo navijanje bilo je pomoć i na igralištu, rekao je Čilić.

Četvrtfinale Svjetske skupine: SAD - HRVATSKA 2:3

Jack Sock (SAD) - Marin Čilić (Hrv) 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:4

John Isner (SAD) - Borna Ćorić (Hrv) 6:4, 6:4, 6:3

Ivan Dodig/Marin Čilić (CRO) - Bob Bryan/Mike Bryan (SAD) 6:2, 2:6, 6:2, 6:4

Marin Čilić (Hrv) - John Isner (SAD) 7:6 (9), 6:3, 6:4

Borna Ćorić - Jack Sock 6:4, 3:6, 6:3, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.