Hrvatska dočekuje Veliku Britaniju s Andyjem Murrayjem u Umagu od 13. do 15. rujna

Četvrtak, 25. travnja 2013. 18:42 Napisao/la  SC

Odluka je donesena poslije dogovora izbornika Željka Krajana s igračima, s procjenom da će Hrvatska na zemljanim terenima na otvorenom imati najbolje izglede za pobjedu

 

 

 

 

U potrazi za još jednom godinom u Svjetskoj skupini Davis Cupa, hrvatski tenisači će se od 13. do 15. rujna sresti s Velikom Britanijom, a u četvrtak smo saznali i gdje će taj ogled biti odigran. Hrvatski teniski savez izvijestio je da će grad domaćin biti Umag, a podloga će biti zemljana.

Odluka je donesena poslije dogovora izbornika Željka Krajana s igračima, s procjenom da će Hrvatska na zemljanim terenima na otvorenom imati najbolje izglede za pobjedu.

Ne bude li poteškoća s ozljedama, Hrvatsku bi u rujnu trebali voditi Marin Čilić i Ivan Dodig. Po vijestima iz Velike Britanije, gostujuća reprezentacija moći će računati i na Andyja Murraya, trećeg tenisača svijeta, koji je posljednji put igrao u Davis Cupu u rujnu pretprošle godine. Bez Murrayeve pomoći, Velika Britanija je ove sezone došla do kvalifikacija za Svjetsku skupinu pobjedom nad Rusijom (3-2) u Skupini I Euroafričke zone.

Podsjetimo, Hrvatska je u veljači u prvom kolu Svjetske skupine izgubila od Italije u Torinu (3-2), što je značilo da će se morati boriti za ostanak u najjačem rangu natjecanja. U slučaju pobjede nad Velikom Britanijom, hrvatski tenisači osigurali bi svoju šestu uzastopnu godinu u Svjetskoj skupini, a 12. u posljednjih 13 sezona.

Hrvatska je u tom razdoblju jednom otišla i do najvećeg uspjeha u ovom natjecanju, s osvajanjem Davis Cupa 2005. godine.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.