Finale Davis Cupa: Marin Čilić raduje se meču protiv Del Potra, Ivo Karlović širi optimizam

Utorak, 22. studenog 2016. 20:22 Napisao/la  SC

Ako uspijemo dobiti parove, nadam se da će to olakšati posao dečkima u singlu, rekao je Dodig


Uoči finala Davis Cupa cijela hrvatska reprezentacija pojavila se pred novinarima na konferenciji za medije u zagrebačkoj Areni.

Izbornnik  Željko Krajan rekao je da u utorak još nije donio konačnu odluku o tome koga će nominirati za pojedinačne dvoboje te dodao da su to slatke brige sada kad na okupu ima najbolju momčad. Iako Krajan nije želio otkriti tko će uz Marina Čilića u petak zaigrati kao drugi igrač, vrlo je izgledno da će to biti Ivo Karlović:

- Izbornik će donijeti tu odluku, ne sumnjam da će ona biti najbolja. Osjećam se odlično, opet u ekipi za ovako važan meč, kaže 37-godišnji tenisač.
 
- Imam ideje, ali nisu iskristalizirane. Čekat ćemo do četvrtka. Imamo puno više opcija s Ivom u momčadi. To i meni olakšava situaciju. Izgleda da smo morali doći do finala da okupimo taj 'dream team'. Vrlo mi je drago da se Ivo odazvao jer nam je vrlo bitan. Bio mi je bitan i prije jer ja uvijek želim najbolju ekipu. No, na vrijeme smo se skupili, kaže Krajan.

- Imati Ivu opet u momčadi je velika stvar. Imali smo težak put od početka, dva meča u gostima. Nadam se da možemo doći do kraja, rekao je Marin Čilić, koji ne krije iznenađenje podlogom:
 
- Sporije je nego što smo očekivali, ali teren će biti brži kako će se više igrati na njemu i kad temperatura u dvorani naraste. Mislim da je brzina dobra za sve. Brzina je regularna, nešto što se često susreće na Touru.
 
Ivan Dodig je siguran izbor u paru za Hrvatsku, a taj bod uvijek ima veliku težinu.
 
- U nekim situacijama može biti odlučujući, kao što je bilo u Americi, kad se sve okrenulo nakon parova. Za svaku je momčad važan. Ako uspijemo dobiti parove, nadam se da će to olakšati posao dečkima u singlu, rekao je Dodig.
 
Marin Čilić stigao je do najboljeg rankinga u karijeri, u najboljoj je formi u pravom trenutku:
 
- Igrao sam dosta, ali motivacija je ogromna, ulog je prevelik, finale pred domaćom publikom, protiv Argentine koja je kvalitetna, no možda nema širinu kao drugi. Uz dobru formu, vjerujem da mogu donijeti najbolje reprezentaciji, kaže Čilić od kojega se očekuje pobjeda protiv najboljeg argentinskog igrača:
 
- Lijepo je vidjeti Del Potra u tenisu. Sjećam se da smo pričali u Stuttgartu. Nije znao što će se dogoditi nakon US Opena. Fenomenalno je za tenis što se vratio. To što je napravio nakon US Opena, pokazuje da smo obojica u dobroj formi. Omjer pobjeda i poraza ne gledam da je previše na njegovu ruku. Igrali smo dosta 2012. kad sam imao problema s ozljedama. Igrali smo većinom tijesne mečeve na velikim turnirima. Ja sam od Wimbledona do kraja igrao fenomenalno, držao konstantu. Nadam se da mogu tako i u ovom tjednu, zaključuje Čilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.