Davis Cup: Hrvatska u prvom kolu Svjetske skupine izvukla Italiju!

Srijeda, 19. rujna 2012. 12:56 Napisao/la  SC

Susret  1. kola između Hrvatske i Italije na rasporedu je od 1.-3. veljače 2013. godine. Uoči trećeg Davis Cup susreta hrvatski tenisači tako s Talijanima imaju pozitivan omjer od dvije pobjede bez poraza

Hrvatski tenisači u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa za protivnika će imati reprezentaciju Italije.  Tako je u Londonu odlučio ždrijeb, Hrvatska je za protivnika mogla dobiti Austriju, Belgiju, Brazil, Izrael, Kanadu, Njemačku i Švicarsku, no „loptice“ su odlučile da hrvatske tenisače pošalju Apeninski poluotok. Susret  1. kola između Hrvatske i Italije na rasporedu je od 1.-3. veljače 2013. godine, a to će biti treći put u povijesti da u Davis Cupu sastaju ove dvije reprezentacije.

Podsjetimo, Hrvatska je svoju premijeru u Davis Cupu imala davne 1993. godine, a najveći uspjeh bilježi 12 godina kasnije kada su Ančić, Ivanišević, Ljubičić i Karlović pod trenerskom palicom nesalomljivog teniskog maga Nikole Pilića u finalu odigranom u Slovačkoj slavili nad domaćinom rezultatom 3:2, osvojili natjecanje te ušli u povijest kao prva reprezentacija koja je osvojila Davis Cup, a da nije bila nositelj.

Hrvatska se s Italijom do sada susretala u dva navrata, 2001. i 2008. godine. Rezultat u oba susreta bio je identičan, 3:2 u korist Hrvatske koja je protiv Talijana slavila u gostima, a potom i na domaćem terenu.

Uoči trećeg Davis Cup susreta hrvatski tenisači tako s Talijanima imaju pozitivan omjer od dvije pobjede bez poraza. Što se tiče ukupnog omjera Hrvatske reprezentacije u Davis Cupu, Hrvatski su u 20 godina odigrali 44 susreta te pritom ostvarili 26 pobjeda i 18 poraza. Najviše susreta za Hrvatsku odigrao je Ivan Ljubičić (21), a potom slijede Mario Ančić (18) i Ivan Dodig (18). Ljubičić također drži rekord kao tenisač koji je ostvario najviše pobjeda za hrvatsku reprezentaciju, a ujedno je u njoj proveo i najviše godina.

Ostali parovi 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa:

Kanada – Španjolska

Belgija – Srbija

SAD – Brazil

Francuska – Izrael

Argentina – Njemačka

Kazahstan – Austrija

Švicarska - Češka

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.