Davis Cup: Hrvatska protiv Španjolske i Rusije, Krajan kaže da ždrijeb nije mogao biti gori

Četvrtak, 14. veljače 2019. 23:32 Napisao/la  SC
Davis Cup: Hrvatska protiv Španjolske i Rusije, Krajan kaže da ždrijeb nije mogao biti gori

 

Hrvatska će u Madridu od 18. do 24. studenog igrati protiv Španjolske i Rusije, tako je odlučio ždrijeb završnice Davis Cupa:

- Ne znam je li moglo biti gore. Španjolsku su svi željeli izbjeći zbog njezine snage i činjenice da je domaćin. Ako će Rafael Nadal igrati, bit će izuzetno jaka, ali i ako ga ne bude opet je to reprezentacija sa sjajnim igračima. Rusija s Hačanovom, Medvedjevom i Rubljovom ima jake mlade adute željne dokazivanja, iako su oni već napravili neke velike rezultate i zna se koliko su dobri. Sigurno da nas ždrijeb nije pomazio, po renkingu i imenima igrača ovo je bez konkurencije najteža skupina. Vidjet ćemo tko će igrati, ali da će biti atraktivno nema sumnje, rekao je izbornik Željko Krajan.

Od ove godine Davis Cup se prvi put igra u novom formatu u kojemu će 18 reprezentacija na istom mjestu u razmaku od tjedan dana odlučivati o pobjedniku, a pojedinačni susreti igrat će se na dva dobivena seta.

Nastup u četvrtfinalu izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Hrvatska je u studenome prošle godine u Lilleu protiv Francuske osvojila naslov pobjednika u posljednjem izdanju Davis Cupa koji se igrao u formatu ustanovljenom 1900. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.