DAVIS CUP Borna Čorić pobjedom u petom meču protiv SAD-a odveo Hrvatsku u finale

Nedjelja, 16. rujna 2018. 19:25 Napisao/la  SC

Hrvatska je nakon dva susreta u petak vodila s 2:0, no SAD je pobjedom u subotnjoj igri parova te iznenađujućim trijumfom Querreyja protiv Čilića stigao nadomak preokreta, ali Čorić je postao junak dana 

Borna Čorić
Borna Čorić

Hrvatska je u finalu Davis Cupa treći puta u svojoj povijesti.

Junak je Borna Ćorić koji je u petom, odlučujućem meču polufinala u Zadru u pet setova pobijedio Francesa Tiafoea (6:7, 6:1, 6:7, 6:1, 6:3).

U finalu od 23. do 25. studenog Hrvatska gostuje kod branitelja naslova Francuske, a vjerojatno će se igrati na stadionu u Lilleu.

Hrvatska je nakon dva susreta u petak vodila s 2:0, no SAD je pobjedom u subotnjoj igri parova te iznenađujućim trijumfom Querreyja protiv Čilića stigao nadomak preokreta.

Čorić je bio favorit protiv Tiafoea, koji je u petak debitirao u Davis Cupu protiv Čilića. Međutim, mladi hrvatski tenisač nakon 2:0 u petak vjerojatno nije ni očekivao da će zaigrati pa je lošije ušao u meč. Prvi set je izgubio u tie-breaku bez osvojenog poena.

U drugom setu je razbio suparnika sa 6:1, a kada je u trećem setu poveo s 5:1 izgledalo je da hrvatski navijači već mogu planirati put u Francusku. Međutim, Tiafoe se vratio, izborio tie-break, a tamo propustio dvije set-lopte i izgubio set s 13:11.

Ipak, Amerikanac je pao u posljednja dva seta i Borna mu je prepustio samo četiri gema te još jednom pokazao kakav je borac.

- Ovo mi je najveći trenutak u životu, rekao je Borna, a mladom hrvatskom tenisaču se naklonio i Čilić koji je rekao da Ćorić ima veliko, veliko srce.

Hrvatska ima jedan trofej Davis Cupa, osvojen 2005. godine protiv Slovačke.

Prije dvije godine je u Zagrebu izgubila od Argentine

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.