Davis Cup 2023: Hrvatska domaćin Austriji u tzv. Qualifier fazi

Nedjelja, 27. studenog 2022. 15:07 Napisao/la  SC
Davis Cup 2023: Hrvatska domaćin Austriji u tzv. Qualifier fazi

Hrvatska reprezentacija bit će sljedeće godine u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa domaćin Austriji, odlučeno je na izvlačenju u Malagi u nedjelju.

Kuglicu s imenom Austrije izvukao je David Ferrer, trostruki pobjednik ovog natjecanja s reprezentacijom španjolske i ovogodišnji direktor Davis Cupa.

Hrvatska je bila postavljena za prvog nositelja, na temelju plasmana na rang listi Davis Cupa, a u ovom susretu će biti domaćin budući da je posljednji susret ovih daju sastava održan u Austriji (Graz 2006., Mario Ančić i Ivan Ljubičić su već nakon parova osigurali pobjedu Hrvatske vodstvom 3:0, a završilo je 3:2).

Okršaj Hrvatske i Austrije bit će ili 3. i 4. veljače (petak i subota) ili 4. i 5. veljače (subota i nedjelja). Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice Davis Cupa, u kojoj će u rujnu nastupiti 12 pobjednika iz "Qualifier" faze te Australija, Kanada, Španjolska i Italija.

Parovi: Hrvatska - Austrija, Mađarska - Francuska, Uzbekistan - SAD, Njemačka - Švicarska, Kolumbija - Velika Britanija, Norveška - Srbija, Čile - Kazahstan, Južna Koreja - Belgija, Švedska - Bosna i Hercegovina, Nizozemska - Slovačka, Finska - Argentina, Portugal - Češka.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.