Borna Gojo iz kvalifikacija došao do osmine finala US Opena

Subota, 02. rujna 2023. 09:30 Napisao/la  SC

Ovim rezultatom 25-godišnji Splićanin zaradio je gotovo polovicu novca (300 tisuća dolara) kojega je do sada ukupno zaradio u karijeri

Borna Gojo
Borna Gojo

Borna Gojo živi filmsku priču na US Openu, 25-godišnji Splićanin proživljava svoj američki san.

Hrvatski tenisač, trenutačno 105. na svijetu, koji se u glavnom ždrijebu posljednjeg Grand Slam turnira sezone našao prvi put u karijeri nakon što je prije nekoliko dana prošao kvalifikacije, pobjedom nad Čehom Jirijem Veselyjem 6:4, 6:3, 6:2, izborio je plasman u osminu finala.

Bornu u osmini finala čeka ogled s Novakom Đokovićem, koji je uspio nadoknaditi dva seta zaostatka svom sunarodnjaku Laslu Đereu i svladati ga 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3.

- To je tenis. Novak je veliki favorit. Imam ja tremu, ali svi oni mene trebaju dobiti. Svi su favoriti protiv mene. Očekujem jedan ekstremno težak meč, i veliki izazov za mene u mojoj karijeri, nešto novo. Drugi tjedan Grand Slama prvi put, naravno da se veselim i nadam se da ću pokazati dobar tenis. S Novakom nikad nisam igrao, vidjet ćemo što će se dogoditi u nedjelju. Divim se Novaku i imam definitivno nevjerojatan respekt prema njemu i tome što je sve ostvario. On je najbolji čovjek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. Pogotovo kada tako uspije netko tko dolazi iz zemlje kao Srbija, Hrvatska, BiH... Mi nemamo ništa, nismo Australci, Amerikanci, Francuzi koji imaju velike teniske federacije i dobivaju puno pozivnica za najbolje turnire. Zato posebno cijenim Novakov uspjeh, on je najbolji ikad, u to nema sumnje, izjavio je Borna za Večernji list. 

Bez obzira kako završio ogled s Gojom Đoković će se nakon US Opena vratiti na prvo mjesto na ATP ljestvici.

Inače, Gojo je u kvalifikacijama pobijedio Hamada Međedovića, Adriana Andreeva i Tomasa Machaca i tako ušao u glavni ždrijeb, gdje je bez izgubljenog seta svladao redom Huga Delliena, Mackenzieja McDonalda i sada Veselog, a prije dolaska u New York imao je samo jednu pobjedu na Grand Slamovima u karijeri, onu ostvarenu prošle godine u Parizu.

Ovim rezultatom osigurao je skok sa 105. na 76. mjesto ATP ljestvice, što mu je najbolji plasman u karijeri, a pritom je zaradio gotovo polovicu novca (300 tisuća dolara) kojega je do sada ukupno zaradio u karijeri.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.