NAJDUŽE FINALE GRAND SLAMA

Đoković osvojio Australiju svladavši Nadala

Nedjelja, 29. siječnja 2012. 15:36 Napisao  Marko Babić

Đoković - Nadal 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7:5. Srpski tenisač  osvojio je treći Grand Slam za redom ukupno peti u karijeri nakon pet sati i 53 minute igre

Novak Đoković drugu godinu za redom pobjednik je Australian Opena nakon što je u najdužem finalu jednog Grand Slama u povijesti svladao Rafaela Nadala 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7:5 i tako osvojio treći Grand Slam za redom ukupno peti u karijeri. Srpski tenisač je još jednom demonstrirao nevjerojatan tenis te je u maratonu koji je trajao pet sati i 53 minute svladao sjajnog Nadala koji je propustio svoju priliku u petom setu. Prije ovog meča najdulje finale Grand Slama bilo je finale US Opena 1988. kada je Mats Wilander pobijedio Ivana Lendla.

U petom setu Španjolac je oduzeo servis Đokoviću i poveo 4:2, ali srpski tenisač odmah je vratio break. Kod 4:4 Đoković ponovo nije iskoristio priliku za break, ali je zato kod 5:5 uspio iskoristiti drugu loptu za oduzimanje servisa povevši 6:5. Đoković je poveo 30:0, Nadal osvojio iduća tri boda i dobio break priliku za novi povrat u susret. Ovoga puta Đoković je pronašao snage da okonča susret.

Đoković je sve mogao riješiti u četvrtom setu kada je kod 4:3 imao 0:40 i tri prilike za break. Nadal je izvukao nemoguće i onda dobio kratak odmor budući da je zbog kiše organizator odlučio zatvoriti krov. Četvrta dionica otišla je trinaestu igru, Đoković je imao 5:3, a kod 5:4 nakon jednog napada srpskog tenisača lopta je zapela za vrh mreže. Nadal je poveo 6:5 i već u idućem poena osigurao peti set.

Inače, Španjolac je uspio dobiti prvi set. Nadal je do prvog breaka stigao kod 2:2 i uspio je zadržati prednost do 4:2, kada je Đoković uzvratio breakom. Činilo se da je srpski tenisač uhvatio konce igre, ali Nadal je kod 5:5 stigao do novog breaka i prve dionice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.