NA VRHUNCU KARIJERE

Đoković: Želim medalju na OI u Londonu

Subota, 14. siječnja 2012. 15:31 Napisao/la  Ivan Milatić

Sada sam apsolutno fokusiran na prvi sljedeći cilj - Australian Open, na kojem planiram napredovati polako i ciljano, kaže Đoković

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković izjavio je uoči starta Australian Opena na kojemu brani naslov, da je u životnoj formi i da će moći ponoviti fantastičnu 2011. godinu.


- Svemu prilazim optimistički i u svakoj stvari uvijek vidim ono što je pozitivno. Ako sam u nečemu uspio jednom, zašto ne bih to mogao učiniti i drugi put», rekao je Đoković

Osvajač tri Grand Slam naslova prošle godine istaknuo je da osjeća da je "na vrhuncu karijere".

- Osjećam da sam tjelesno i mentalno na samom vrhu i da mogu biti podjednako uspješan na svim podlogama, kao što sam to bio i 2011., smatra Đoković.

Po mnogima najbolji sportaš svijeta u prošloj godini naglasio je da ipak, "pored šume, vidi i drveće".
- Sada sam apsolutno fokusiran na prvi sljedeći cilj - Australian Open, na kojem planiram napredovati polako i ciljano - korak po korak, poručio je "Nole".

Prvi reket svijeta naglasio je da mu je jedan od prioritetnih ciljeva i sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Imao sam privilegiju i čast braniti boje svoje zemlje na Igrama u Pekngu 2008, kada sam osvojio broncu. To je bilo nevjerojatno iskustvo, koje se ne može usporediti  niti s jednim drugim, naglasio je najbolji igrač na planeti i poručio da želi još jednom osvojiti odličje za Srbiju.

Podsjećanja radi Đoković, koji je prošle godine zablistao kao ni jedan drugi tenisač u povijesti, obranu naslova u Melbourneu započinje protiv Talijana Paola Lorenzija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.